Pärnu ranna vollepidu segas tormituul

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnusse kogunesid kõik Eesti rannavolletipud.
Pärnusse kogunesid kõik Eesti rannavolletipud. Foto: Ardi Truija

Pärnu rannas peeti läinud nädalavahetusel noorte festival ja täiskasvanute Premium7 GP etapp. Noorte turniirid mängiti lõpuni, meeste GP finaal jäeti tormava tuule tõttu ära.

See, et Eestis tuul rannavolle katkestab, päris esimene kord siiski ei ole, 1989. aastal juhtus sama NSV Liidu meistrivõistluste finaaliga Pirital.

Meeste turniiril jõudsid komistamata poolfinaali Rivo Vesik uue paarilise Kristo Kolloga ja Maksim Petrov – Aleksei Povjakel. Miinusringist jõudsid niisama kaugele Argo Arak ja Kaarel Kais ning Taavi Sadam ja Rauno Tamm. Kollo ja Vesik alistasid Araku-Kaisi ja Petrov-Povjakel Sadama-Tamme, kuid finaalmäng jäeti tulle tõttu pidamata. Kolmanda koha mäng toimus, selle võitsid Arak ja Kais.

Naiste turniiril jõudsid poolfinaalidesse Mari-Liis Graumann – Anna-Kristiina Nosko, Kadri Puri – Maarja Kerner, Kristi Nõlvak – Kairi Kiss ja Triin Kuusk – Kertti Külm. Poolfinaalid jäeti tuule tõttu pidamata, punktid jagati kõigi nelja vahel.

Shelli noorte rannavollefestival peeti 14-, 16-, 18- ja 20aastaste klassis, kahe päeva jooksul mängis 14 väljakul koguni 236 võrkpallurit.

“Osavõtt oli arvukas, mina jäin rahule. Usun, et järgmisel suvel teeme selle festivali jälle,” ütles eile koondise treeningule kiirustanud Jaanus Nõmmsalu, kes teist aastat noorte rannavollefestivali vedas.

“Ilm oli teisel päeval kehv. Ja kohtunikutöö võinuks olla paremini organiseeritud,” lisas Pärnu Võrkpalliklubi tegevjuht Reio Tilk veidi kriitilist nooti.

Pärnakate saagiks jäi sel suurturniiril Renate Pika ja Hanna Pajula esikoht U16 tüdrukute klassis. 14aastaste poiste turniiril olid Kristo Sepp, Siim Orgvee ja Siim Raidmets teised ning Richard Voogel, Märt Tammearu ja Andero Karuks kolmandad. Kolmas koht kuulus ka Jörgen Vanamõisale ja Karl Erik Eisenschmidtile U18 ning Rene Heldele ja Valev Pauksonile U20 noormeeste võistlusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles