Endla Jazzklubi rõhutab rahvuslikkust

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Teatrikohvik.
Endla Teatrikohvik. Foto: Endla teater

Täna annab Pärnu Endla Teatrikohvikus kontserdi “Tähtede taga” Jaanika Ventseli trio. Pärimus- ja džässmuusikast põimunud kontserdil kõlavad regilauluseaded, Eesti autorite laulud ja originaallooming.

Trios laulab ja mängib väikekannelt Jaanika Ventsel, kontrabassi taga on Toivo Unt ning Mart Soo mängib kitarri ja sämplereid.

Minimalistlikus stiilis rahvamuusikaseaded ja autorilooming räägivad hetkedest meie elus ja palju kaugematest hetkedest ammu sealpool tähti olijate elus. Taevasse vaadates tundub, et tähed seisavad paigal, kuigi tegelikult nad liiguvad. Hetkeline seisatamine muusikas on samuti liikumine, kaugete aegade taha ja enda sisse.

Toivo Unt on Eestis hinnatumaid kontrabassimängijaid. Kõige tuntum on ta mainstream jazz’i esindajana, kuid ta mängib väga erinevat muusikat klassikast improvisatsiooni ja džässrokini.

 Mart Soo kuulub Eesti jazz-kitarristide paremikku, on tunnustatud eksperimenteerija.

Isikupärase häälega Jaanika Ventsel tunneb end kõige paremini kammerlikus vormis musitseerides.

Huvi esivanemate muusika vastu viis ta õppima pärimusmuusikat Eesti muusika- ja teatriakadeemiasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles