Galerii: tippude paraad meelitas pärnakad Vallikääru

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti poppmuusika paremik meelitas  veefestivali „Watergate“ põhikontserdile Vallikääru sadu inimesi.
Eesti poppmuusika paremik meelitas veefestivali „Watergate“ põhikontserdile Vallikääru sadu inimesi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sumedalt soe juuniõhtu ja Eesti poppmuusika paremik eesotsas tänavuse eurolauliku Ott Leplandi ja äsja ilmareisilt naasnud Marko Matverega meelitas eile veefestivali „Watergate“ põhikontserdile Vallikääru sadu inimesi.

„Tippude paraadiks“ ristitud maratonüritusel esinesid peale Leplandi ja Matvere veel ka Tanel Padar, Ivo Linna, Liis Lemsalu, Maarja-Liis Ilus ning Hardi Volmer ühes Singer Vingeriga.
Lavaesisele lustijaid ja kaasaelajaid jagus iga artisti etteaste ajal, kuid kõige tulisemalt rõõmustati karehäälse Matvere merelaulude üle. Mõne julgem paar läks siis tantsulegi.

Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühingu (VLÜ) jaoks oli tegu esimese ühise ülesastumisega pärast Matvere kojunaasmist.

Viimati esines laulja sünnilinnas 2009. aastal VLÜ aastapäeval ja varem kollektiiv “Watergate’il” üles astunud ei ole.

Laulude vahel märkis habetunud merekaru, et esinemine suvepealinna veefestivalil on talle oluline veel teiselgi põhjusel.

„23. juunil ehk homme tähistame oma 23ndat sünnipäeva,“ sõnas Matvere. „VLÜ loodi Pärnus 1989. aasta 23. juunil, andsime just siin oma esimese kontserdi.“

Maratonpikka „Tippude paraadi“ kontserti, mis algas juba kell 17 ja kestis enam kui kuus tundi, on veefestivali korraldajad nimetanud tervituseks järgmisel päeval Pärnus algavale Võidupüha paraadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles