Esimene pääsuke lendas suhteliselt kõrgelt

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu võidupüha maratoni mõte oli tasemel ja tasemel õnnestus see ka läbi viia. Au idee välja ütlejale Jüri Leesmäele ja Vahur Mäe vedamisel toimetanud 150-liikmelisele meeskonnale.

Siduda pikamaajooksu taaselustamine Pärnumaal võidupüha, Tori sõjameeste mälestuskiriku ja tule toomisega, joosta läbi Pulli iidse asula paigast, lipata Pärnu peatänaval ja finišeerida Eesti Vabariigi väljakuulutamist sümboliseerival platsil oli hästi läbi mõeldud.

Nüüd tuleb mõelda, kuidas edasi. Pole kahtlust, et jooksjad tulevad Pärnusse järgmiselgi võidupühal, loodetavasti siis ka nimekamad ja kiiremad ning meie maraton saab tänavusest laiemat sportlikku kajastamist.

Korraldajad teevad kahtlemata analüüsi, mis läks hästi ja mis vajab parendamist. Ilmselt annab joogipunktide rahval pisinippe õppida, arvatavasti võiks Rüütli tänaval rada olla lintidega piiratud, et mõni hajameelne lapsevankriga vanaema väsinud jooksjaga kokku ei põrkaks.

Midagi tuleb välja mõelda ka kepikõnniga, mis kallist hinnast ja motivaatori puudumisest tingitult osavõtjate arvult lahjaks jäi.

Aga platvorm, millest tuleval aastal järgmisele astmele tõusta, on Pärnumaa võidupüha maratonil igal juhul hea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles