Bändid tuuritavad Pärnus

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noortebänd Eyes of Rebellion on üks kuuest kollektiivist, kes astub täna bändide tuuri kontserdil lavale noorte vabaajakeskuse klubis-kohvikus IN.
Pärnu noortebänd Eyes of Rebellion on üks kuuest kollektiivist, kes astub täna bändide tuuri kontserdil lavale noorte vabaajakeskuse klubis-kohvikus IN. Foto: Erakogu

Täna saab Pärnu noortekeskuse klubis-kohvikus IN elada kaasa bändide tuuri kontserdile, kus lavale astub kuus enamasti noortest muusikutest koosnevat kollektiivi.

“Band Touri” peakorraldaja Kevin Kanguri teatel on viiendat aastat toimuv üritus koht, kus bändid saavad esitada oma muusikat, koguda fänne ja leida parimal juhul omale toetaja.

Korraldaja sõnade kohaselt ajendas teda “Band Touri” korraldama tõsiasi, et sedasorti bändidel puudus Eestis sisuliselt võimalus tuuritada.

“Küll oli probleemiks vähene raha või ei leidunud inimest, kes võtnuks oma õlule sellise suure tuuri organiseerimise,” seletas Kangur. “Olnud ise paljudes noortebändides, mõtlesin, miks mitte koguda noortele tuntust ja tutvusi eri klubide ja ülejäänud bändide liikmete näol. Ehk isegi näkkab mõnel bändil ja nad leiavad omale sponsori või inspireerib see tuntud artiste nii, et nad kaasavad noori endaga esinema.”

Kuigi Kangur jäi esimesel aastal üritusega miinusesse, otsustas ta tänu positiivsele tagasisidele tuuriga jätkata.

“Band Touril” ei ole küll otseselt vanusepiirangut, kuid et tuuritavad vähe tuntud kollektiivid, koosnevad need enamasti noormuusikutest.

“Eestis korraldatakse küll “Noortebändi” võistlust, kuid seda ei saa kindlasti lugeda tuuri alla. Nii annabki “Band Tour” noortele selle teatava võlu, mida iga bänd saab just tuuril kogeda,” lisas Kangur. “Samuti on noortel muusikutel võimalik end tutvustada laiemale publikule.”

Bändide tuurile valis žürii registreerunute seast neli bändi ja neile lisandus publiku hääletusel viies. Peale selle astub igas linnas lavale üks külalisesineja.

Kuigi ranget stiilipiirangut bändidele pole, eelistatakse metal-suunitlusega kollektiive.

Täna astuvad Pärnu noortekeskuse lavale Of Roofs, Genes and Stolen Meanings, She Walks Drunk, Infected Anthem, Defeatem ja We Rise Again. Külalisena lööb Pärnus kaasa Eyes of Rebellion.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles