Ettevõtlikud naised loovad laenugruppe

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naistele mõeldud ettevõtluse arendamise projekti “ETNA mikrokrediit” tasuta seminarid jätkuvad, sihtrühm on ettevõtlikud naised, kes soovivad ettevõtlusega luua endale töökoha või olemasoleva ettevõtte tooteid-teenuseid arendada.

Algus Pärnumaal tehti jaanikuus Vändra vallas Võidula mõisas, järgmine ettevõtlike naiste piirkondlik seminar toimub 5. juulil Tahkuranna vallas Võistes.

Kohaliku omavalitsuse koostööst ettevõtjatega ja naiste tööhõive vajadusest koduvalla näitel kõneleb Tahkuranna vallavanem Karel Tölp.

Päevakohast teemat arendab “ETNA mikrokrediidi” projekti juht Kairi Talves. Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse ettevõtlust toetavatest teenustest räägib konsultant Krista Habakukk ja tema e-posti aadressil tuleks seminarist huvitatutel nimi kirja anda.

Jutuks tulevad ka töötukassa teenused ettevõtlusega alustamisel.

Kõnealust projekti rahastab Avatud Eesti fondi kriisiprogramm, tegevus toimub riigi kümnes piirkonnas. Ettevõtluskoolituse ja idee kirjaliku vormistamise järel on ettevõtmises osalejal võimalik saada paindlike tingimuste ja soodsa intressiga laenu oma mõtte teokstegemiseks.

Laenuandmiseks luuakse Pärnumaale kaks mikrokrediidi laenugruppi, kus liikmed ühiselt otsustavad laenu andmise üle oma kaaslastele.

MTÜ ETNA Eestimaal tegevuse siht on maaelu maine ja omaduste parendamine, arendades väikeettevõtlust. Ühing on rahvusvahelise naisettevõtjate teabekeskuste organisatsiooni ja Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu liige.

MTÜ ETNA Eestimaal juhatuse liige ja esindaja Pärnumaal on Margo Orupõld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles