Võistulaulmine selgitas parimad ümisejad

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multimus.
Multimus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linna ja maakonna noorte vokaalansamblite võistlusel „Ümin” anti välja hulk eriauhindugi.


Parima eestikeelse laulu esitaja tiitli pälvis Jana Tringi erakooli Teine Laulustuudio. Südikuse auhind anti Tähelastele, artistlikkuse eriauhind laulu „Olen rong“ eest Liisudele. Parim a cappella esitus kuulus laulu „Mis viga Virus elada“ eest Toomas Volli laulustuudio neidude ansamblile.



Tundliku saate eest sai auhinna Merilin Madisson, maitsekate seadete ja saadete eest aga tunnustati Fred Rõigast. Publiku lemmik oli ansambel POP, keda juhendab Maimu Muttik.



Kokku osales võistulaulmisel 19 ansamblit, mullu oli neid 17.



Konkurss toimus neljas vanusegrupis, igal ansamblil tuli esitada kaks laulu. Grand prix’ võitja astub üles laste ja noorte muusikafestivali “Muusikamoos” raames kontserdil “Koorimoos”.



Pärnu kontserdibüroo ja Pärnu filharmoonia koostöös sündiva ettevõtmise tänavused parimad selgitas þürii koosseisus Urve Uusberg (Rapla ühisgümnaasiumi Riinimanda kooride dirigent), Külli Lokko (Põlva E STuudio kooride peadirigent), Marge Lumisalu (vabakutseline laulja, Pärnu muusikakooli pop-jazz-laulu õpetaja), Aivar Leðtðinski (Tallinna kammerkoori dirigent) ja Kuldar Schüts (segakoori Suisapäisa ja Türi kammerkoori dirigent).



Þürii liikme Marge Lumisalu sõnade kohaselt on tegu meeleoluka ja kõrgetasemelise konkursiga.



„Piinlik polnud kellegi pärast kordagi,“ sõnas ta. Lumisalu hinnangul eristuvad teistest kogemuse ning esituse hea taseme poolest Liisud ja Toomas Volli stuudio neidude ansambel. „Alati on põnevad Fred Rõigase juhendatud ansamblid. Tooks veel välja lasteaialastest ja esimese klassi õpilastest kokku pandud ansambli Tähelapsed, kelle esinemine oli tõesti lahe,“ nimetas Lumisalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles