Puhkusel kulub raha kiiremini

, tarbijaveebi minuraha.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Lehtsaar.
Heli Lehtsaar. Foto: PP

Kaua oodatud puhkuste aeg on käes. Peale rannariiete ja päevituskreemi pakkimise tasub üle vaadata oma rahaasjad, et enne puhkuse lõppu näpud põhjas poleks.

Puhkusel kipub raha tavaliselt rohkem kuluma, isegi siis, kui välismaale ei sõida. Ööbimine kauneid Eesti paiku külastades, kontserdipiletid, söömine väljaspool kodu nõuavad väljaminekuid, mida tuleks ette näha. Kuna raha koguma hakata on nüüd juba hilja, tuleb hakkama saada olemasoleva varuga, sest puhkuseks laenu võtmine ei ole kindlasti mõistlik.

Selleks, et teada saada, kui palju võib puhkuse ajal kulutada, tasub esimese sammuna koostada eelarve. Pange kirja oma sissetulek (palk ja puhkusetasu) ja kui teil on puhkuse tarvis raha kõrvale pandud, siis seegi summa.

Sinna kõrvale märkige üles kõik kohustuslikud kulud, nagu kommunaalmaksed ja muud arved, samuti toidule ja transpordile kuluvad summad. Seejärel saategi teada, kui palju jääb kulutamiseks järele.

Ära unustage fakti, et pärast puhkuselt naasmist on järgmise palgapäevani tükk aega.

Puhkust veetes tasub meeles pidada lihtsat reeglit: ärge kulutage liiga palju. Hetkeemotsiooni ajel võib tekkida mõte osta asju, mida pärast enam nii väga vaja ei olegi, aga raha on juba raisatud. Enese distsiplineerimiseks võite eelarve põhjal välja arvutada, kui palju kas iga päev või iga nädal kulutada tohite, et omadega kenasti välja tulla.

Nipid soodsamalt puhkuse veetmiseks

* Kui teil on plaanis mõne festivali või kontserdi külastus, võiks pileti eelmüügist osta: nii saab hinnasoodustust.

* Suvel toimub palju tasuta üritusi ja kontserte, vaadake nende kohta infot konkreetse linna kodulehelt ürituste kalendrist.

* Randa minnes võtke piknikukorv kaasa.

* Kui plaanite Eestis ringi sõita ja hotellis või turismitalus ööbida, tasuks reis planeerida äripäevadele: siis on mõnel pool majutus soodsam.

* Kuigi kauplemine on eestlastele veidi võõras, tasub majutust broneerides soodushinda küsida, eriti väiksemad turismitalud ja külalistemajad võivad soovile vastu tulla.

* Alternatiivina saab ööbida RMK metsamajades või -onnides, mis on kas väikese tasu eest või sootuks ilma rahata. Nagu telgis ööbiminegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles