Pärnakad purustavad tibutantsuga rekordi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui nelja aasta eest püstitati Pärnumaal rivis tantsimise Guinnessi rekord varbatantsus, siis sedapuhku üllatavad pärnakad maailma tibutantsuga.
Kui nelja aasta eest püstitati Pärnumaal rivis tantsimise Guinnessi rekord varbatantsus, siis sedapuhku üllatavad pärnakad maailma tibutantsuga. Foto: Urmas Luik

Et jänkid napsasid juuni alguses eestlastelt rivis tantsimise maailmarekordi boogie-woogie’ga, otsustasid line-tantsufestivali korraldajad vastata sellele augusti alguses Pärnus maailmarekordiga tibutantsus.

“Kui nägin videot, kuidas ameeriklased meilt rekordi võtsid, mõtlesin, et oleme võtnud seda asja siiani liialt tõsiselt ja võiks teha hoopis midagi lõbusamat,” selgitas Pärnu line-tantsufestivali korraldaja Kaie Seger. “Ametlikult püstitame ju rivis tantsimise Guinnessi rekordit ja nii pole tegelikult mingit tähtsust, mis tantsu me seal tantsime.”

14. juunil 2008 püstitas Pärnumaal Audru vallas 2354 inimest rivis tantsimise Guinnessi rekordi varbatantsuga. Tegu oli igati tõsiselt võetava ettevõtmisega, milleks seni line-tantsust kaugel olnud inimestele näidati enne isegi sammud ette.

Tänavu 9. juunil sättis aga 2569 inimest end Ameerika Ühendriikides ühte tihedasse tantsuritta ja rabas eestlastelt rekordi seltskonnatantsu-mängu boogie-woogie’ga.

“Mul tuttav nimetas seda suisa pioneeri-boogie’ks,” naeris Seger. “Kui nemad rekordi niimoodi püstitasid, otsustasime omakorda millegi lõbusaga vastata.”

Et tibutantsu oskab suurem osa inimestest sisuliselt sünnist saadik, ootavad line-tantsufestivali korraldajad kõiki pärnakaid eale vaatamata 4. augustil 14–17 Ehitajate teele, kus toimubki rivis tantsimise Guinnessi rekordi püstitamine. Tantsurivi tarvis pannakse siis kinni üks Ehitajate tee sõidusuund ja rivi peaks looklema Tallinna maantee ristist Papiniidu sillani.

“Oleks ameeriklased meie rekordi suurelt üle löönud, poleks asja ilmselt ette võtnud, aga et vahe oli 145 inimest, andis see julguse üritada,” lisas Seger. “Pärnakail pole ju vaja muud teha, kui vaid 4. augustil korraks Ehitajate teele tulla, üheskoos tibutantsu tantsida ja rivi peab koos püsima vähemalt viis minutit. Pealegi on tegu ilmselt ainukordse võimalusega, kui saame oma käsutusse sellise tee.”

Ettevõtteid ootab Seger osalema oma firma sümboolikaga.

Selleks, et kõiki Guinnessi organisatsiooni kehtestatud karme nõudeid korrektselt järgida ja pärast ühiseid ponnistusi ametlik heakskiit saada, on kõigil osalejatel ilmtingimata vaja end varem registreerida ja tasuda sümboolne osalustasu.

Segeri kinnitusel saab registreeruda ka kohapeal, kuid eelregistreerunud saavad osavõttu kinnitava käepaela kätte eelisjärjekorras.

Täpse info leiab line-tantsufestivali kodulehelt internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles