Surjus algas torustike uuendamine

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Surju vallas algas keskasula kanalisatsioonitorustike uuendamise ettevalmistus, tööde tähtaeg on tuleva aasta 15. juuni ja maksumus 358 000 eurot.

Surju vallavanem Jaanus Männik rääkis, et paarisaja elanikuga keskasula veevärk uuendati 2005. aastal, nüüd on järg jõudnud kanalisatsioonitorustike ja -kaevude ning reoveepuhastini, mis on nõukogude ajal Eestis valmistatud ja seadmed aegunud.

“Meie põhimure on see, et Reiu jõgi käib kõrgele, kõrgvee ajal ei ole võimatu jõevee sattumine kanalisatsiooni,” märkis Männik nüüdisaegsete torustike ja seadmete möödapääsmatu vajaduse kohta.

Sügiseni peavad Surju küla keskasula elanikud leppima sellega, et korrusmajade vahel rajatakse kaevikuid vanade torustike kõrvale või asemele.

Rajatisi ehitab riigihankekonkursi võitnud OÜ Vesiehitus. Graafiku järgi taastatakse haljasalad ja teekatted tuleval kevadel, et kaevikud saaksid vahepealse ajaga korralikult kinni vajuda.

Surju keskasulas ettevõetud keskkonda säästvaid töid toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus 274 000 euroga. Projekteerimise, ehitamise ja omanikujärelevalve kogumaksumus on suurem ning vallaeelarvest lisandub omaosalusena 84 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles