Galerii: tulevased päästjad panevad proovile oma oskused

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored omandavad Pärlseljal üleriigilises laagris päästealaseid oskuseid ja teadmisi.
Noored omandavad Pärlseljal üleriigilises laagris päästealaseid oskuseid ja teadmisi. Foto: Lääne päästekeskus

Esmaspäeval Pärnumaal Pärlselja puhkekeskuses alanud üleriigilisse päästeala noortelaagrisse kogunes 200 päästeala vastu huvi tundvat 7-15aastast last ja noort kogu Eestist.

Viiel päeval panevad lapsed proovile oma päästealaseid oskuseid ning omandavad uusi teadmisi tulest ja veest. Lapsed harjutavad meeskonnatööd, õpivad ahju kütma, läbivad miinivälja. Laste seast selgitatakse välja parimad pritsumehed ja vetelpäästjad.

Laagrimeeskond koosneb päästeteenistuse spetsialistidest ja vabatahtlikest, kes kõik annavad oma panuse sellesse, et tulevane põlvkond oleks ohtudest teadlik ja oskaks ohuolukorras õigesti käituda. 200 lapse kohta on laagris 50 kasvatajat.

Täna päeval õppisid lapsed kasutama tulekustuteid, käisid suitsutelgis suitsusukeldumisel, kuulasid erinevaid loenguid, tegid evakuatsiooniharjutusi, külas käis päästekoer Nublu. Samuti peetakse Pärlselja laagris maha noorpäästja ja minipäästja võistlused, kus lastel ja noortel tuleb sooritada erinevaid ülesandeid aja peale ning mõlemas vanusegrupis selgitatakse välja võitja, vahendas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Päästeala noortelaager kestab Pärlseljal reedeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles