Pärnu esindushall sai nurgakivi

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömehed on Pärnu spordihalli ehitusplatsil askeldanud juba üle kahe kuu.
Töömehed on Pärnu spordihalli ehitusplatsil askeldanud juba üle kahe kuu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Riia maantee ääres maa seest juba kenasti välja kerkinud ja 26. septembril valmiva Pärnu spordihalli nurgakivisilindri lasi täna keskpäeval auku halli üks tulevasi peakasutajaid korvpallitreener Mait Käbin.


Käbin ei teinud korvpallile häbi nurgakivipanekule eelnenud korvpallivisetel, tabades täpselt ja saades seega oma nime betooni valatud silindrisse. Esimesel katsel said palli korvi ka Pärnu abilinnapea Jane Mets ja linnapea Mart Viisitamm.

“Vaatamata raskele ajale, vaatamata sellele, et kapo eelmisel nädalal kõik spordihalliga seotud dokumendid välja nõudis, pole mul kahtlust, et me halli lubatud ajaks valmis ehitame,” ütles tseremoonial Viisitamm. “Ja mul on väga hea meel, et me Pärnu rahva jaoks seda uusi võimalusi luues teeme.”

Viisitamm lisas hiljem, et mure, kuidas halli hallata ja käigus hoida, on siiski tõsine.
“Vaja on väga head äriplaani, et hall võimalikult suurt omatulu teeniks,” lisas linnapea.

Pärnu maavanem Toomas Kivimägi meenutas, kui ammune unistus ja vajadus korralik spordihall Pärnule on.

“Loodan, et uus hall aitab mõne madalseisus pallimänguala taas tõusuteele ja toob Pärnusse kõrgel rahvusvahelisel tasemel spordivõistlusi,” ütles spordisõbrana tuntud maavanem.

Halli nurgakivi panekul osales USA Eesti saatkonna ajutine asjur Karen Decker, kes lubas sügisel saatkonna heal tasemel korvpallivõistkonnaga pärnakaid katsuma tulla.

Ehitustöödega Riia maantee 129 asuval kinnistul alustati 2008. aasta lõpus, hall tuleb 5194 ruutmeetrit suur. Selles on kolm täismõõtmelist korvpalliväljakut, mida saab vahekardinate ülestõstmisega muuta suureks areeniks. Pealtvaatajaile on planeeritud ligi 2000 istekohta.

Peale peaareeni, mis mõeldud ennekõike Pärnu korv- ja võrkpalli esindusvõistkondade treeninguteks ja võistlusteks, aga ka jalgpalli ja teiste spordialade jaoks, tuleb halli 435 ruutmeetri suurune võistluskunstide ja maadluse saal, 213ruutmeetrine jõu- ja 178ruutmeetrine võimlemissaal.

Teisel korrusel on ligi 230 meetri pikkune jooksurada.

Halli, kus iga päev saab sportida üle 500 inimese, on planeeritud ruumid maleklubile, seminarideks ja koolitusteks, kohvik, väikelaste mängumaa ja seiklusrada.

Halli ehitaja ja rahastaja AS Oma Ehitaja projektijuhi kohusetäitja Valdo Rohtla ütles, et materjalide ja töömeestega probleeme pole, kõik läheb plaani järgi.

“Põhikontseptsioon on paigas, ruumilahendusi ja materjalide valikut täpsustame pidevalt konstruktiivses õhkkonnas tellija esindaja Vambo Talu mõistlike ettepanekute järgi,” rääkis Rohtla.

Halli peaaegu kogu vundament on valatud, Riia maantee ääres kerkivad juba konstruktsioonid.

“Kõigepealt kerkib saali ümbritsev kahekorruseline osa, suur areen tõuseb viimasena,” selgitas Rohtla. “Selline huvitav, aga konstruktsiooniliselt keerukas lahendus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles