Kohus kuulutas välja SuurSepa Arenduse pankroti

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Sepa 13 kinnistul asub veetorn.
Suur-Sepa 13 kinnistul asub veetorn. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus kuulutas täna välja SuurSepa Arenduse ASi pankroti, esimene võlausaldajate koosolek toimub 27. märtsil kell 11 maakohtu Rüütli tänava kohtusaalis number kolm.


Ettevõtte pankrotihalduri Raivo Piirla sõnul on SuurSepa Arendus võlgu ligi 11 miljonit krooni. 7,5 miljonit nõuab DnB NORD Bank, kolme miljonit Hans H. Luige HHL Rühm ja 350 000 krooni maksuamet.



SuurSepa Arenduse ASile kuuluvad Suur-Sepa 13a ja Väike-Kuke 7 kinnistu. Nende väärtus on praeguses turisituatsioonis Piirla hinnangul neli kuni kuus miljonit krooni.



Samuti on SuurSepa Arendusel õigus saada OÜ Lepa Kaubakeskuselt viis miljonit krooni, kuid see firma on samuti pankrotis.



Piirla tõdes eile toimunud kohtuistungil, et aasta tagasi poleks SuurSepa Arendus  pankrotti läinud. Kahe kinnistu bilansiline väärtus on ligi 16 miljonit krooni, kuid praegu nende eest üle 4-6 miljoni ei saa.



“Aasta tagasi oleks pank äriühingut likviidsuskriisis toetanud,” rääkis Piirla. “Nüüd on pankades likviiduskriis ja kinnisvara pole atraktiivne. Võlgniku otsus endale pankrot välja kuulutada oli ainuõige tee.”



Piirla ütles, et menetluse käigus selgub, kas senise projektdokumentatsiooni alusel on võimalik linnavalitsusest saada Suur-Sepa 13a ehitusluba.



“Seni ehitusluba pole ja see kahandab kindlasti kinnisvara turuväärtust,” lausus Piirla ja lisas, et ehituseks on nagunii raha vaja.



Suur-Sepa 13a tahtis Hans H. Luige osaühingule Minigert ning Elmar, Virve ja Tanel Lepa osaühingule Lepa Kaubakeskus kuuluv SuurSepa Arenduse AS ehitada üheksakorruselise korterelamu, kuigi planeering lubab selle teha vaid viiekorruselise.



Lepa kaubakeskuse laiendamiseks ostetud Väike-Kuke 7 on kaubakeskuse parkimisplatsist kesklinna pool asuv väikeelamumaa, mis tõenäoliselt maha müüakse.



OÜ Lepa Kaubakeskuse pankrotimenetluse algatas HHL Rühm, sest SuurSepa Arenduse AS laenas viis miljonit Lepa kaubakeskuse juurdeehituse ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles