Lohesurfarid vallutavad Pärnu ranna

Lenel Karu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Aloha Kite Challenge 2012" toob Pärnusse kokku Eesti parimad lohesurfarid, kes võistlevad kahel alal.
"Aloha Kite Challenge 2012" toob Pärnusse kokku Eesti parimad lohesurfarid, kes võistlevad kahel alal. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel astuvad Pärnu rannas võistlustulle lohesurfarid kõikjalt Eestist ja pealtvaatajad saavad nautida põnevaid atraktsioone ja vaatemängulist võidusõitu.

Täna algab Pärnu Aloha surfiklubis lohesurfivõistlus “Aloha Kite Challenge 2012”, kus lohedega sõidetakse nii vabastiilis kui kursisõidus. Ühtlasi on tegemist Eesti meistrivõistluste esimese etapiga. Loheharrastajatele toimub lohekross “ION TT”, kus võivad osaleda nii algajad kui edasijõudnud.

Teiste seas on Itaaliast ja Saksamaalt otse võistlustelt Pärnusse jõudnud Eesti edukaim naislohesurfar Kristiin Oja. Sel aastal saavutas ta KTA Tai etapil naiste vabastiilis esikoha ja nüüd plaanib osaleda kõikidel Eesti meistrivõistluste etappidel.

Oja koolitab Pärnus lohesurfareid ja tema sõnutsi muutub see spordiala Eestis järjest populaarsemaks. Eriti suur huvi on tekkinud ka tüdrukute hulgas, kellele Oja tahab suvel Pärnus laagri korraldada.

Oja selgitust mööda sõltub lohesurfari karjäär sellest, kui palju saab reaalselt sõita. Eestis on hooaeg lühike, mistõttu tuleks sõita harjutama välismaalegi. Lohesurfi plussid on Oja arvates vabadus, adrenaliin ja keskkonnasõbralikkus, sest selle spordialaga tegelejad kasutavad ainult puhast loodusjõudu. “Kui ma lähen vette, ununevad kõik mured,” rääkis ta.

Ohutuks lohesurfiga alustamiseks, tuleks läbida kindlasti algkoolitus, kus tehakse selgeks kõik turvaelemendid.

Oja kinnitas et lohesurfis ei mängi rolli sõitja vanus ega jõud. “Paljud arvavad, et selleks spordialaks on vaja palju jõudu, tegelikult on see laisa inimese sport ja tuleb vaid lohet kontrollida,” ütles ta.

Oja vanim õpilane on olnud 70aastane ja võrreldes ülejäänud ekstreemspordialadega, on lohesurfi harrastajaid rohkem just vanemate inimeste hulgas. 2016. aastast saab lohesurf olümpiaalaks ja see tõstab spordiala populaarsust.

Nädalavahetusel ootavad korraldajad üritusele hea ilmaga palju paaltvaatajaid, kuna rannas leidub põnevust neilegi, kes võistlusele nii tugevalt kaasa ei ela.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles