Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Heda Piiriste ja Hannely Raestu Pärnu keskraamatukogust.

Imre Kose, “Naudingute kunst”

Gurmaanide ja kokandushuviliste rõõmuks on meie kokakunsti särav täht Imre Kose pannud kirja võrratuid toiduretsepte koos mälestuste, soovituste ja esprit’ga. Ta julgustab olema avatud kõigele uuele, katsetama eksootiliste roogadega, ent ülistab samal ajal omleti, kaerapudru ja praeräime võlusid. Kes on öelnud, et vähese vaevaga valmiv toit ei ole kunstiteos?

Pegasus.

Marc Augé, “Kohad ja mittekohad. Sissejuhatus ülimodernsuse antropoloogiasse”

Prantsuse antropoloogi 1992. aastal ilmunud tuntuim ja tõlgituim teos on nüüdseks olemas eesti keeleski. Tegemist on köitva käsitlusega üleilmastumisel ja linnastumisel tekkinud „mittekohtadest“, mida iseloomustavad ühetaolisus, seose puudumine ajaloo ja identiteediga, nagu seda on lennujaamad, kiirteed, supermarketid. „Mittekohad“, kus viibime eneselegi märkamatult suure osa oma ajast, mõjutavad meie elu aina rohkem. Autor arutleb, kas „mittekohtade“ anonüümne üksindus tekitab vajaduse uue teadusala – üksinduse etnoloogia järele.

Tallinna ülikooli kirjastus.

Kristi Jõeste, Kristiina Ehin, “Kirjatud teekond”

Igal kindapaaril ja -kirjal on oma kuduja, kudujal oma elu ja lugu. Kindakunstnik Kristi ja kirjakunstnik Kristiina on mõlemad pärit Raplast, nad olid pinginaabrid ja said uuesti kokku Viljandis.

Neid ühendavad teadmine, kui tähtis on tunda oma juuri, sügav huvi rahvapärimuse vastu ja see raamat, mis räägib kinnaste ja inimsaatuste kaudu Eesti naiste lugu läbi aastasadade. Mõtiskluste autor on Kristiina Ehin, kindad ja kudumisõpetused Kristi Jõestelt.

Saara.

Sven Nordqvist, “Pettsoni peenramaa”

Järjekordne raamat Pettsoni ja kass Finduse tegemistest. Ühel ilusal kevadpäeval arvab Pettson, et käes on aeg aiamaa korda teha. Ta plaanib kartulid maha panna ja aedvilja külvata.

Findus lööb rõõmuga kaasa, aga temal on põlluharimisest oma ettekujutus. Ka Pettsoni kanadel, Gustavssoni seal ja naabri lehmadel on sõna sekka öelda. Nii lähebki kõik nagu tavaliselt, see tähendab väga ebatavaliselt.

Koolibri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles