Andres Taimla: Lennupileteid Kihnu peab müüma vedaja

Andres Taimla
, AS Tallinna Lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Tallinna Lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor Andres Taimla.
AS Tallinna Lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor Andres Taimla. Foto: SIIM KUMPAS/PM/SCANPIX BALTICS

Vedaja on lennukompanii Avies. Kindlasti ärritab kihnlasi lendurite kaela lükatud piletimüük, sest nüüd nad peavad varem lennujaama tulema.


Aga piletimüüki ei lükanud lendurite kaela Pärnu lennujaam, vaid Avies ise. Väites veendumiseks tasuks Aviesi lenduritel kiigata Pärnu maavalitsusega sõlmitud lepingusse või lugeda seadust. Piletite müük on vedaja ülesanne. Kui ta just ei ole sõlminud lepingut lennujaamaga, makstes selle teenuse osutamise eest tasu. Lepingut aga Avies sõlminud ei ole.



Pärnu lennujaam informeeris Aviesi juhtkonda detsembri algul võimalikust piletimüügi lõpetamisest Pärnu lennujaama poolt. Allakirjutanugi kohtus Aviesi esindajatega. Läbirääkimistesse Pärnu lennujaamaga Avies ei asunud, see tähendab, et oma kohustuse täitmisega lepiti rahulikult. Pilet Kihnu maksab kihnlasele 30 krooni. Kümme protsenti piletimüügitulust laekub piletimüüjale. Eeldades, et lennuki kõik kaheksa kohta on hõivatud, oleks lennukitäie reisijate tulu 24 krooni. Lennuki kõik kohad aga ei ole hõivatud ja palju reisib tasuta piletiga õpilasi.



Aviesi kompanii vahetumisega Estonian Airi vastu Tallinna–Kuressaare liinil pikenes oluliselt lennujaama saabumise kohustus. Vanast harjumusest astuda lennukisse nagu trammi saadi üle, kui esimene reisija jäeti hilisema tuleku pärast teenindamata. Lennujaama saabumise aja Pärnus ja Kihnus peab määrama vedaja ehk Avies.



Broneeringut ei pea vastu võtma lendur oma mobiililt, vaid seda võib teha mõni Aviesi kontoridaam Tallinnas. Aitaks koostöö lennukompanii, lennujaama ja Kihnu vallavalitsuse vahel. Initsiatiiv läbirääkimisteks peaks lähtuma Aviesilt. Pärnu maavalitsus on olnud Kihnu lennuliini korraldamisel väga paindlik ja vastutulelik, võib-olla paneb temagi õla alla.



Kui uusi leppeid ei sünni, peavad kihnlased ja Kihnu külalised arvestama sellega, et teatud ajal broneeringuid teha ei saa ja et lennujaama tuleb jõuda 30 minutit enne lennuki väljumist. Pretensioonidega tasub pöörduda Aviesi juhtkonna poole. Lendurid ei ole süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles