Pärnu ooper alustab suveaariatega

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikooli õuel kõlavad õhtuti ooperiaariad ja kontserdid, paralleelselt käivad ooperi “Tituse halastus” proovid.
Pärnu Vanalinna põhikooli õuel kõlavad õhtuti ooperiaariad ja kontserdid, paralleelselt käivad ooperi “Tituse halastus” proovid. Foto: Urmas Taul

Pärnu Vanalinna õues algas eile Pärnu ooperi vabaõhufestival “Suveaaria 2012”, kauneid kunste sünteesiv festival toimub sel suvel kuuendat korda.

12., 17. ja 19. juulil mängitakse muusikateatrilavastust “Kauge armastus”, mis räägib igatsusest, lootusetusest ja müstikast. Sopran Kai Kallastu esituses kõlavad Soome klassiku Kaija Saariaho “Lonh”, Ukraina helilooja Lubawa Sydorenko “Valge ingel” sopranile ja elektroonikale, Sohrab Udumani “Cassandra” ja Eestis tegutseva Saksa helilooja Hans-Gunter Locki kaks teost elektroonikale.

Lavastaja on Liis Kolle, kunstnik Liina Vedler ja muusikajuht Andrus Kallastu.

11. ja 18. juulil saab kuulata audiovisuaalset kontserti “Anima mea” Andrus Kallastult ja muusikaliselt kollektiivilt Postinstrumentum.

Nimiteos, Andrus Kallastu “Anima mea” sündis reekviemina 2006. aasta sügisel. Teose loomisel on kasutatud nii sünteetilisi kui konkreetseid helisid.

Eksperimentaalmuusika kollektiiv Postinstrumentum kasutab muusika loomiseks isevalmistatud instrumente. Ansambli tegevust võib pidada näiteks kunstivaldkondade liitumisest, kus tihti kaovad traditsioonilised piirid.

13. ja 20. juuli kontsertidel “Bach Pärnus” kõlavad Johann Sebastian Bachi orelimuusika ja kaunid “Ave Mariad” Pärnu ooperi solistilt Kai Kallastult, kes esitab aariaid tuntud ooperitest ka 14. ja 21. juulil.

Festivali tippsündmuseks tõotavad kujuneda ooperi “Tituse halastus” etendused. Itaaliakeelse ooperi intriigi kannab Wolfgang Amadeus Mozarti muusika. Lavastab Sven Sildnik, kunstnik Margus Tiitsmaa (Sorge). Pärnu ooperi orkestrit juhatab Andrus Kallastu, kaasa teeb segakoor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles