Varbla pakub nädalavahetusel laadamelu ja kultuuri

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varbla vald kutsub sellel nädalavahetusel juba kolmandat aastat osa saama “Nädalalõpp Varblas” sündmustest, mille hulgas on nii iga-aastasi kui täiesti uusi üritusi.

Nädalalõpp läheb käima juba reedel, kui kogunetakse Karl Ristikivi mälestuskivi juurde ja Ristikivi seltsi liikmed Tartust räägivad raamatukogus kirjaniku elust ja loomingust lähemalt. Üritus on pühendatud Ristikivi peatsele 100. sünniaastapäevale. Sama päeva õhtul on Matsi sadama vanas paadikuuris traditsiooniline simman, kus tantsumuusikat mängivad Parvepoisid.

Laupäeva hommik algab käsitöö- ja omaloomingulaadaga muuseumi õuel, kus pakutakse käsitööd ja keraamikat, aiasaadusi, mett, taimi ja aiamööblit.

Varbla rahvamaja juhataja Anneli Lobjakase sõnutsi oli kauplejate valikul tingimus, et müüdav oleks enda tehtud. Laadal toimub küpsetiste võistlus, mille teemaks seekord rabarberikoogid.

Kõik laadalised saavad küpsetisi maitsta ja hinnata ning paremate kookide autoritele on auhinnadki.

Matsalu näitemängu seltsing esitab laadaplatsil Virve Osila “Pühapäeva”, mille on lavale seadnud Tiia Jaksman. Õhtul võivad kauni muusika ja looduse armastajad seada sammud Jaani tallu, kus “Kidise tiigimuusika” festivalil astuvad üles vokaalansambel Chillin, spetsiaalselt selleks õhtuks loodud bänd MUSTus ja õhtu lõpetavad Tõnis Mägi ja Kärt Johanson. Peale nende esineb õhtu jooksul muusikuid Varbla naabervaldadest.

Pühapäeva hommikul avatakse Varbla valla väikeses saalis klaasi- ja keraamikaringi näitus ning pärastlõunal rõõmustab Varbla kirikus muusikasõpru Ott Lepland.

Varbla suveürituste kohta leiab täpsemat infot romantilise rannatee kodulehelt või “Nädalalõpp Varblas” lehelt Facebookis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles