Heltermaa ring pani mehed proovile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jaht Lady Bird.
Pärnu jaht Lady Bird. Foto: Malle Kosk

55. Muhu Väina regati neljandal etapil, Heltermaa ringil jäi purjede purunemise, rooli kadumise või mõne muu õnnetuse tõttu mitmel jahil distants läbimata. Kokku katkestas või otsustas võistlemast loobuda 20 jahti.

Valdavalt loode- ja läänetuul puhus 12-13 meetrit sekundis. Meetrikõrgused lained tegid mere vahuvalgeks ja panid jahid taganttuules lengerdama, samal ajal kui vastutuult sõites tuli kreeni vähendamiseks meeskondadel jahti kõvasti kallutada. Jahid läbisid arvestusgrupist sõltuvalt 24-43 miili.

ORC 1. grupis kindlustas etapivõiduga oma liidripositsiooni tallinlaste jaht Forte Jaak Jõgi meeskonnaga. Eelmise etapi võitja Lady Bird Pärnu jahtklubist (Karl-Hannes Tagu) oli teine ja tõusis üldarvestuses viiendalt positsioonilt kolmandaks ja etapi kolmas oli Premium (Priit Tammemägi). Seni teisel kohal olnud hiidlaste Amserv oli sunnitud sõidu katkestama grootfalli purunemise tõttu ja langes üldarvestuses neljandaks.

ORC 2. grupis võitis Pärnu jahi Merepärl meeskond Alari Akermanni juhtimisel. Teise koha sai Sugar 2 (Mihkel Kosk) ja kolmas oli Jazz (Marten Loopere).

Sugar 2  säilitas oma liidripositsiooni, kuid Merepärl jääb maha vaid ühe kohapunktiga. Kolmandaks tõusis Kalev jahtklubi alus Silva Imre Marmori juhtimisel. Etapi alguses juhtunud kokkupõrkes pärnakate Põhjakonna ja Tallinna kalevlaste Bossanova vahel tunnistati süüdi Põhjakonn, mille tõttu meeskond diskvalifitseeriti sellel etapil ja paraku langes esikolmikust üheksandale kohale.

ORC 3. grupi koondarvestuses kukkus distantsi valesti läbimise pärast liidrite grupist välja Kalevi jaht  Tessa Alari Ivansoni juhtimisel. Etapi esikolmik moodustab nüüd ka koondarvestuse esikolmiku. Esikoha sõitis välja Saaremaa merispordiseltsi jaht Katarina Jee (Mart Tamm), teine oli Pärnu jahtklubi Georg (Sven Feofanov) ja kolmandaks tuli Pärnu meeste Windwalker (Raiko Lehtsalu).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles