Repliik: Väike ime

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Meiel.
Kaupo Meiel. Foto: Ants Liigus.

Tänavune aasta lind on kodukakk ja selle liigi ühe viisaka isendi tegemisi saab reaalajas interneti vahendusel jälgida. Vaatepilt on päevasel ajal muidugi rahulik, valgel ajal öökull ju pigem magab, aga õhtutundidel hakkab pesas elu keema. Mõni aeg tagasi laekus kena uudis, et jälgitav kodukakk on enesele paarilise leidnud, ning eile tuli tore sõnum, et pesas on juba kaks muna, millele võib lisagi tulla.


Igati kena ja meeldiv uudis, eriti praegusel ajal. Aasta linnu tegemistel võiks jõudumööda nüüd pilku peal hoida. Toredaid tiivulisi näeb aadressil www.eoy.ee/kodukakk/kakukaamera/, sest pesaõõnsuses on peagi sündimas väike ime, isegi mitu väikest imet.



Ja veel. Ülehomme on naistepäev ja näiteks isa-kodukakk tõi munaootel paarilisele turgutuseks paaril korral hiire. Ehk on meil, meestelgi, tublilt linnult üht-teist õppida. Kaudselt muidugi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles