Langevarjurid kogunevad taas Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on kehtiv Eesti 17liikmeline kujundhüppe rekord.
Praegu on kehtiv Eesti 17liikmeline kujundhüppe rekord. Foto: Villem Alango

Pärnu lennuväljal algab laupäeval juba 13. rahvusvaheline langevarjurite suvine treeninglaager „Parasummer 2012“. Kaheksa päeva kestvas hüppelaagris võisteldakse mitmel vabalangemise spordialal, samuti tehakse meelelahutuslikke hüppeid.

Pühapäeval tund pärast kespäeva toimub traditsiooniline langevarjurite Pärnu randa maandumine „Beach Landing 2012“. Maandutakse rannahoone lähedusse, kus langevarjuritele on eraldatud spetsiaalne ala.

Esmaspäevast reedeni treenivad langevarjurid Soome instruktorite juhendamisel kupliakrobaatikat. Lennuvälja kohal võib sel ajal näha korraga mitut langevarjukuplit eri formatsioonides.

Järgmisel reedel on eestlastest langevarjuritel plaanis püstitada Eesti rekord vabalangemises moodustatud kujundi suuruses. Senine rekord pärineb aastast 2008 ja selle saavutamisel osales 17-liikmeline seltskond. Sel korral on kavas 24-liikmeline kujund ja hüpatakse kahelt lennukilt, mis selleks kujundis lendama peavad. Samal päeval tahavad eestlastest naislangevarjurid püstitada rekordi vabalangemises ainult naistest moodustatud kujundi suuruses.

"Parasummeril" hüpatakse iga päev 10-20, Pärnu lennuväli on avatud ka pealtvaatajaile, kellel on võimalus proovida tandemhüpet. Selleks on vajalik eelregistreerimine. Infot leiab „Parasummeri“ veebilehelt www.parasummer.com.

Esimene "Parasummer" toimus 1999. aastal. „Parasummerit“ korraldab Eesti langevarjuklubi, mis on Eesti vanim ja suurim langevarjuklubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles