Juhtkiri: Preemiad õigesse kohta

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ärkamisaegse, omajagu vastuolulise suurmehe Carl Robert Jakobsoni nime kandva konkursi tänavused laureaadid on selgunud ja Pärnu Postimehe arvates on taas kõik preemiad läinud õigesse kohta.

Tasub meenutada, et Jakobsoni konkurssi korraldatakse Pärnumaal 1989. aastast. Kuigi vaevalt siis nii väga kindlalt osati ette näha, mida Eesti põllumajandus ja Eesti elu kui selline tervikuna endast uuel sajandil kujutab, nähti vajadust väärtustada maal elavate ja töötavate inimeste tööd toona selgelt ja, arvestades konkursi elujõudu, nähakse praegugi.

Omamoodi vahva on aunimetus, mis Jakobsoni konkursiga kaasneb – “Pärnumaa populaarseim põllumees”. Kuigi põllutöö on tõsine asi ja Jakobsoni aated samamoodi, annab see nimetus tunnustusele vajalikku kergust, kuid kindlasti mitte kerglust.

Tänavuseks Pärnumaa populaarseimaks põllumeheks tunnistati OÜ Vändra loomakasvatusjuht Ene Vaakmann. Kui vaadata, millega tubli naine tegeleb – ta vastutab maakonna ühes suurimas põllumajandusettevõttes 1370 lüpsilehma ja 1095 noorveise ning farmirahva eluolu korraldamise eest – ja lisame sellele iseloomustuse “hea sõnaga, kohusetundlik ja töökas naine”, läks auväärt tiitel tõepoolest õigesse kohta.

Jakobsoni konkursil Pärnumaa populaarseimaks haridus- ja kultuuritegelaseks tunnistatud Mare Mätas on kindlasti üks neid inimesi, kes maakonna kultuuripõllu kündmisel iga päev väga tublit tööd teeb.

Pärnu Postimehele teeb rõõmu, et leidsime väärika mehe, kellele meie eripreemia anda. Veiko Alberg, hakkaja noorepoolne mees, kes vihmausside abil biohuumust toodab, pakub head näidet sellest, kuidas innovatsioon, julgus ja looduslähedus edukalt koos töötama panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles