Pärnu jääpurjetajad said juunioride MMil kolmikvõidu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurjetaja Jaan Akermann tuli Rootsis teistkordselt DN klassis juunioride maailmameistriks.
Jääpurjetaja Jaan Akermann tuli Rootsis teistkordselt DN klassis juunioride maailmameistriks. Foto: Karl Saue

Rootsis kulmineerunud jääpurjetamise juunioride MMil DN-klassis vallutasid poodiumi pärnakad Jaan Akermann, Rando Randmaa ja Karl-Hannes Tagu.


Lääne-Rootsis Norrköpingi lähedal Glani järvel peetud kahepäevasel tiitlivõistlusel lõpetasid Pärnu jahtklubi juuniorid poodiumil kõigest ühepunktiliste vahedega. Akermann kogus 15 punkti, Randmaa 16 punkti ning Tagu 17 punkti. Esikümnesse mahtus ka Hardi Laurits Tartu jahtklubist Merikotkas, jõudes 50 punktiga seitsmendale kohale.



DN ja Ice Optimist klasside peatreener Mati Hool nimetas kolmikvõitu heaks tööks. „Eestlased võitsid kõik sõidud. Kuigi sõitudes lubati esikolmikusse ka poolakaid ja rootslasi, esikohale Akermann, Randmaa, Tagu ja Laurits kedagi teist kordagi ei lasknud. Võitjagi otsustati omavahel tegelikult alles viimases sõidus," rääkis Hool.



Silmapaistvale tulemusele eelnes kõva töö. „Poisid on korralikult treeninud ning oluline on ära märkida lapsevanemate toetus ja tähelepanu," ütles Hool.



Jaan Akermann tuli juunioride maailmameistriks teist korda. Varem on tema auhinnariiulis kaks noorte Ice Optimist klassi Euroopa meistri tiitlit.



Noorteklassis Ice Optimist tuli maailmameistriks kõik sõidud võitnud poolakas Sara Piasecka 6 punktiga, hõbemedalile sõitis samuti poolakas Antonina Marciniak 14 punktiga ning pronksile tuli šveitslane Maxime Bachelin 19 punktiga.



Parima eestlasena jõudis esikümnesse Johannes Puusepp (Pärnu jahtklubi), kellele tõid 10. koha 59 punkti. Johanna Saareke (Pärnu jahtklubi) sai 12. koha.



Järgmisel aastal saab jääpurjetajatele kaasa elada kodumaal, sest juunioride MM ja EM toimuvad 2010. aastal Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles