Ärklisaalis näitlesid võistu õpilased

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemas vanuseastmes kuulutati parimaks lavastuseks Pärnu Koidula gümnaasiumi „Kes on süüdi?". Pildil hetk võitjate väljakuulutamisest.
Vanemas vanuseastmes kuulutati parimaks lavastuseks Pärnu Koidula gümnaasiumi „Kes on süüdi?". Pildil hetk võitjate väljakuulutamisest. Foto: Mart Tõnismäe

Nädalavahetusel Pärnu Kunstide majas toimunud kooliteatrite festivali Pärnumaa eelvoorus valiti parimad kooliteatrid, kes saavad õiguse esindada Pärnut üleriigilisel kooliteatrite festivalil.


Kokku osales piirkondlikul konkursil 12 laste ja noorte kooliteatri truppi.



Algklasside võistluses oli parim Uulu põhikooli näidend “Kolm soovi”, juhendajaks õpetaja Merike Lilleleht.



Eripreemia pälvis Pärnu Kuninga tänava põhikooli lavastuse “Teistmoodi” särav stseen “Jänes ja hundid”. Kunstilise terviku eripreemia vääriliseks tunnistati Jõõpre põhikooli näitemäng “ABC”.



Huvikooli Shart lavastuse “Võlu võti” näitleja Maris Põldsaar pälvis kõrvalosa eripreemia. Pärnu väikese vabakooli lavatüki “Vanaema jutuprillid” osatäitja Pilleriin-Viktooria Paap sai kõrvalosa eripreemia.



Parima meesrolli eripreemia anti Uulu põhikooli etenduses “Kolm suurt soovi” osalenud Karl-Enrik Kiisile.  



Keskastme parim lavastus oli Pärnu Vene gümnaasiumi “Kolmeteistkümnes täht”, juhendajaks õpetaja Jelena Kuvšinova.



Lavaliste lahenduste eripreemia läks Jõõpre põhikooli tükile “Saunalugu”, parim naisroll oli Krister Hallikul.



Gümnaasiumiastme õpilaste truppide parim lavastus oli Pärnu Koidula gümnaasiumi “Kes on süüdi?”, juhendajaks õpetaja Ebe Saarna.



Ansamblimängu eripreemia läks Pärnu Kunstide maja lavastusele “Õnne retsept”, eripreemia mitme rolli esitamise eest pälvisid huvikool ja teatristuudio Shart näitlejad Kristo Niglas ja Aive Koplus.



“Noorem vanuseaste oli esindatud arvukaimalt, seal on teatritegemine kõige populaarsem. Keskastmes oli osalejaid kõige vähem,” märkis Pärnu Kunstide maja kunstiline juht Mart Tõnismäe.



Tema sõnade kohaselt on Kunstide maja ärklisaal selliste etenduste tarbeks paras, sest koolilavadki on sama mõõtu. “Saal oli pealtvaatajaid täis, lava ja publiku vahel tekkis sild,” mõtiskles ta.



Žüriisse kuulusid harrastusteatrite liidu tegevjuht Kristiina Oomer, Endla teatri näitleja Ahti Puudersell ja Pärnu Kunstide maja butafooria ja lavakujunduse õpetaja


Tiina Tõnismäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles