Slaavlased olid hämmingus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kremlile, eespool paistavad hüüdlausega «Venemaa, edasi!» lipud..
Vaade Kremlile, eespool paistavad hüüdlausega «Venemaa, edasi!» lipud.. Foto: AP / Scanpix.

Pole kellelegi saladuseks, et erinevatel poliitilis-ajaloolistel põhjustel ei ole baltlaste suhted suure Venemaa osas just eriti soojad ja roosilised. Loomulikult on see ka igati põhjendatud.

Seejuures aga ei tohiks ühte patta panna poliitikuid ja tavakodanikke, see põhjustab asjatuid eelarvamusi ja solvumisi. Olen seda kogenud varem ja kogesin taas.

Jalutasin oma võimsa neljajalgse sõbraga Pärnu-Jaagupi kalmistu lähistel. Kalmistu ees seisis vene numbrimärgiga Ford. Tahtmatult kuulsin pealt venekeelset juttu - nad olid hädas tee leidmisega Pärnusse. Eriti söövis mulle mällu fraas “siin pole ju kelleltki küsida, NEMAD ju vene keelt ei oska ega räägi.”

Astusin juurde ja küsisin viisakalt idanaabri keeles, kuidas saan neid aidata. Te oleks pidanud nägema neid hämmingus nägusid!!! Igatahes andis meie vabasvormis vestlus, mis kestis oma paarkümmend minutit, rohkem, kui mistahes poliitund või artikkel ajalehes.

Lahkusime heade tuttavatena ja seda kohtumist eestlasest vene keele valdajaga lubati kindlasti rääkida kojujõudes sõpradele ja tuttavatele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles