Pärnus avatakse uus nõustamiskeskus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus nõustamiskeskus avatakse esmaspäeval Pärnus aadressil Laatsareti 12A.
Uus nõustamiskeskus avatakse esmaspäeval Pärnus aadressil Laatsareti 12A. Foto: Erakogu

Esmaspäeval avab MTÜ Pesapuu Pärnus omalaadse nõustamiskeskuse, kus inimestele hakatakse osutama psühholoogilist abi ja võlanõustamist, kuid ka pakkuma nõuandeid ja reaalseid võimalusi probleemide lahendamisel.

Keskuse juhataja Evelyn Eichhorst ütles, et keskuse loomisel abi riigilt saadud ei ole, ligikaudu 1000 eurot, mis kulus rendipindade renoveerimiseks, tuli mittetulundusühingu liikmete Riho Roometi, võlanõustaja ja keskuse koordineerija Marge Roosilehe ja tugiisiku Kaire Partsi taskust. „Me ei jäänud ootama toetusi, sest abivajajaid tekib järjest juurde ja keskuse avamisega viivitada enam ei tohtinud,“ rääkis Eichhorst.

Eichhorst kirjeldas sedagi, millist abi hakatakse inimestele keskuses osutama. „On kujunenud stereotüüp, kus arvatakse, et abivajajad on kõik asotsiaalse eluviisiga, läbipõlenud inimesed. See ei ole üldse nii. Abi võib vajada meie seast igaüks ja see on pikaajalise protsessi tulemus,“ teadis Eichhorst. „Näiteks pereisa jääb tööta, millele järgneb lahutus ja tänavale jäämine. Meie ülesanne on esiteks ennetada selliseid olukordi, teiseks juhatada inimesed sellest olukorrast välja. Ehk vana kõnekäänu järgi, me ei anna inimesele mitte kala, vaid õnge selle püüdmiseks.“

Keskuse juhataja andis märku, et tulevikus soovitakse tegevust laiendada ja leida juurde uusi tegevusvaldkondi. „Loomulikult loodame tulevikus toetust saada Euroopa Liidu projektide raames, kavas on hakata arendama väiketootmistki.“

Keskus avatakse esmaspäeval Pärnus aadressil Laatsareti 12a.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles