Galerii: kiirendusvõistlus Pärnu lennuväljal

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirendusvõitlus Pärnu lennuväljal.
Kiirendusvõitlus Pärnu lennuväljal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeva ennelõunal Pärnu lennuväljal toimunud legendaarse kiirendusvõistluse "Speedest" ühe kilomeeteri kiirendusvõistluse võitis üldarvestuses Nissan GTRiga sõitnud Aleksander Ljahh, kes saavutas lõppkiiruseks võimsa 280 km/h ja pälvis peaauhinna, milleks on 1000 eurot. Võistluspäev jätkus õhtul "Speedest Dunlop Nightrace’iga".

Laupäeva hommikul alustas 28 sõitjat jahti 1000 eurole, mis oli peaauhinnaks kiireimale autole kilomeetrisel distantsil. Võisteldi kolmes võistlusklassis ja üldvõidule võisid kandideerida kõik võistlejad, selleks tuli olla lihtsalt teistest kiirem. Rajal võis näha nii tavalisi igapäevaautosid, pisut eksklusiivsemaid tänavaautosid kui ka spetsiaalselt kiirenduseks ehitatud sõidukeid, teatasid võistluse korraldajad.

Võistlejad jagati vastavalt auto mootoritele kolme võistlusklassi. A-klassi kuulusid autod, millel on kuni 2-liitrine mootor; B-klassis võistlesid kuni 3-liitrise vabalthingava ja kuni 2,3-liitrise ülelaadimisega mootoriga autod ja C-klassis sõitsid suurima mootoriga ehk üle 4-liitrised vabalthingava ja üle 2,3-liitrise ülelaadimisega mootoriga autod.

Hoolimaga ülikuumast ilmast, säilitasid kõik autod töövõime ja ühtegi viperust rajal ette ei tulnud. Põnevust jätkus kuni lõpuni. Täna lõunaks olid parimad selgitatud, eraldi arvestust peeti naisvõistlejate tulemuste üle.

Kiirendusvõistluse raames toimus tuunitud autode, kaherattaliste ja Ameerika sõidukite näitus-show ja SPL helitehnikavõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles