Arbo Valdma suvekool toob Pärnusse imelapse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbo Valdma suvises klaverikoolis osaleb tänavu 24 noort pianisti kaheksast riigist.
Arbo Valdma suvises klaverikoolis osaleb tänavu 24 noort pianisti kaheksast riigist. Foto: Ants Liigus

Klaveriprofessor Arbo Valdma tuleb juba 11. suve oma sünnilinna Pärnusse juhatama täna algavat rahvusvahelist meistrikursust, mille tunnid raekojas on iga päev kuulajaile avatud.

Valdma klaverikoolis osaleb seekord 24 pianisti kaheksast riigist: Eestist, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Austriast, Sloveeniast, Serbiast, Hiinast ja Lõuna-Koreast. Nende hulgas on neli julget noort klaverimängijat Pärnu muusikakoolist.

MTÜ Pärnu Kontserdibüroo produtsent Maarja Talts sõnas, et peale täna algavate klaveritundide on kursuslastel võimalus end proovile panna Pärnu raekojas toimuvatel stuudiokontsertidel.

SUVEUNIversiteedi teeb unikaalseks võimalus üles astuda spetsiaalselt meistrikursuse ajaks kokku kutsutud saateansambliga ja soleerida Pärnu linnaorkestri ees.

Nii laupäevaõhtusel avakontserdil kui ka järgnevail kontsertidel pühapäeval, järgmise nädala teisipäeval ja neljapäeval esinevad meistrikursuste pianistid.

Pühapäeval on kaastegev saateansambel, kus astuvad üles flötist Leonora Palu, tšellist Heli Sommer, löökpille mängiv Jure Goruan Sloveeniast ja pianist Irina Madirazza Saksamaalt.

Järgmisel reedel, 10. augustil Pärnu kontserdimajas toimuva uhke lõppkontserdiga tähistatakse ühtlasi professor Arbo Valdma käesoleval aastal täitunud 70 aasta juubelit. Linna esinduskollektiivi Pärnu linnaorkestri ees soleerib põnevate noorte pianistide hulgas kaheksa-aastane imelaps-pianist Michelle Woo.

Nii Pärnu raekojas toimuvad avatud tunnid kui kõik sealsed kontserdid on kuulajatele tasuta. Meistrikursust toetavad kultuuriministeerium, Pärnu linnavalitsus ja Eesti kultuurkapital.

Talts märkis, et raekoja saalis on tänu ettevõtjate toele kursuse ajal veel teine väga hea Estonia klaver.

Muusika

11. rahvusvaheline professor Arbo Valdma pianistide meistrikursus SUVEUNIversiteet ja kontserdid 1.–10. augustil Pärnu raekojas ja kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles