Võsa kristalne hääl heliseb Häädemeeste kirikus

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Liina Võsa.
Hanna-Liina Võsa. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Neljapäeva, 2. augusti õhtul esitab Häädemeeste kirikus õhtumuusikat unikaalne kvartett, mille moodustavad solist Hanna-Liina Võsa, Lembit Saarsalu saksofonil, Jaak Lutsoja akordionil ja Merle Kollom orelil.

“Kontserdisõpradele võib trio Võsa, Saarsalu ja Kollom olla tuttav juba varasemast ajast,” ütles korraldaja Kadri Leivategija. “Grupp moodustus 2003. aastal pärast menukaid “Ave Maria” orelikontserte Eesti Kontserdi saalides. Akordionivirtuoos Jaak Lutsoja liitus trioga sel aastal.”

Õhtumuusika korraldajad pööravad kontserdikülastajate tähelepanu huvitavale nüansile, nimelt ei ole akordion varem koos oreliga kõlanud ja kogu kvarteti kooslus on ainulaadne nii Eestis kui mujal maailmas.

Kontserdil tulevad ettekandele klassikalised töötlused autoritelt nagu Bach, Caccini, Altmanis, Saint-Saéns, kuid ka Eesti laululoomingu uued seaded Kreeki, Arro, Härma, Naissoo ja Rannapi varasalvest.

„Oodata on suurepärast kontserdielamust miljööväärtuslikus kirikus, mida on raske sõnadega edasi anda – seda tuleb ise kuulata ja kogeda,“ oli Leivategija kindel, kutsudes kõiki muusikahuvilisi Häädemeeste kirikusse osa saama unustamatust muusikaelamusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles