Repliik: Prügikotiga hiilija

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tähelepanelikud kodanikud on märganud Räämal Kadaka tänava kandis vanemat naist, kes hämaruse varjus hiilib, prügikott näpus. Oma olmeprahi poetab ta ümberkaudsetesse aedadesse. Viimati sellist teguviisi märganul oli tuline kahju, et ühtki pildistavat aparaati käepärast polnud.

Eks see ole tuntud tõsiasi, et korralikud majaomanikud, kes on ostnud-üürinud konteinerid ja tellivad kallist äravedu, maksavad kinni vastutustundetute kaaskodanike mujale sokutatud prahi koristamise ja äraveo.

Jäätmekäitluses korraloomisel oleks vaja kõigepealt taasluua munitsipaalfirma Pärnu Kommunaal, et pääseda monopolide pitsitusest, nagu täna kirjutab abilinnapea Simmo Saar. Teiseks, pole midagi parata, munitsnikud peavad hakkama kontrollima, kuidas on lood prügikonteineritega eramute ja kortermajade juures. Pole ju võimatu, et mõni inimene üldse prügi ei tekita, sel juhul tuleks eesrindlik kogemus rahva ette tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles