Piletimüük tundub olevat õnnestunud

Enn Hallik
, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas olümpiapargis on rõõmus isegi siis, kui piletit hankida ei õnnestunud.
Rahvas olümpiapargis on rõõmus isegi siis, kui piletit hankida ei õnnestunud. Foto: Enn Hallik

Senegali-Uruguai jalgpallimängul oli 75 000 pealtvaatajat, sellele järgnenud Inglismaa-Araabia kohtumisel koguni 85 000. Olgugi Inglismaa näol tegemist fanaatilise jalgpallimaaga on need arvud seni vähe kõlapinda leidnud olümpiavuti kohta kõva sõna.

Et londonlased olümpiat vaadata tahavad ja neil on palju spordihulle külalisi, näitab ka fakti, et meeste korvpalli Venemaa-Hiina ja Hispaania-Austraalia mängule kogunes täismaja ehk 12 000 pealtvaatajat.

Olümpiapargis jalutades leidsin niisuguse konteinermajakese, millel silt Ticket Box ja ümber hulk rahvast. Üks korraldajamundris inimene muudkui seletas neile midagi, rahvas tundus justkui pettunud olevat. Kui küsimuste-vastuste voor tuli, trügisin ka ligi ja küsisin, et kui veel täna kusagile minna tahaks, siis kuhu siit pileti osta saan. Meeles mõlkus kohe ka järgmine küsimus - ning mis maksab?

Vastus oli aga lühike - sellest konteinerist saab kätte vaid ammu tellitud ja makstud pileteid. Ning müüa nagunii midagi ei olevat. Teoreetiline variant olevat vaid, et keegi loobub, toob tagasi ja teeb kellegi tahtja õnnelikuks.

Keda siin veel näinud ei ole, on kõigil olümpiatel platsis olnud piletitega hangeldajad. Ühed ja samad näod, jõhker maffia. Ju on nad siingi kusagil, aga usutav, et varjatumalt. Igatahes on politsei tänavaprostotuutide ohjeldamise kõrval väidetavalt neidki üle saja ära korjanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles