Lapsed õppisid Metsapoolel laagris rahvamuusikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed ja noored õppisid Metsapoolel laagris rahvamuusikat.
Lapsed ja noored õppisid Metsapoolel laagris rahvamuusikat. Foto: Urmas Luik

Juba VII korda ootasid lapsed rahvamuusika laagrisse minekut. Mõni laps tuli siia laagrisse esimest korda ja oli ka lapsi, kes on algusest peale selles laagris olnud ja juba oskavad seda oodata ja iga hetke nautida.

Laagris oli osalemas 37 last, kes olid tulnud Eesti erinevatest paikadest, Jõgevalt, Tallinnast, Kivi-õlist, Suure-Jaanist, Haapsalust, Pärnust, Sindist ja loomulikult Häädemeestelt. Sõbraks saadi koos pilli mängides, lauldes, tantsides ja muid põnevaid seiklusi nautides.

Sel aastal oli eriti palju viiuli õpilasi,(19) kui kõik koos mängisid, siis moodustus võimas viiulikoor. Aitäh Kristi Alasile, nende toredate pillilugude eest, mis lastele selgeks said! Akordioni õpilasi oli küll arvu poolest vähem kui viiuldajaid, kuid selle eest oli kõla siiski võrreldav viiulikooriga. Tänud õpetaja Eha Niglasele, nende vahvate pillilugude ja mängurõõmu eest!

Laagris osalenud lapsed said kõik ka kandlel pillilugusid õppida. Nende lugude saatel sai ära käidud ka teisel pool maakera. Täname õpetaja Kaarin Aamer Karjat, selle mõnusa fiilingu eest ja villiliste sõrmede eest, mis mõnust tekkisid. Kõik lapsed said osa ka laulu õpitoast, kus õpiti selgeks lood, mida lõppkontserdil esitati.

Pean ütlema, et seda koori ei saagi sõnadesse kirja panna, seda oleks pidanud ise kuulma! Kust lapsed sellise jõu võtsid ja hääle nii võimsaks oskasid laulda mina ei teagi...! Täname lauluõpetaja Margrit Kitse, kes suutis lapsed niimoodi laulma panna nagu polekski tegu meie oma eesti lastega vaid hoopis itaaliast pärit elavaloomuliste ja võimsahäälega lauljatega.

Kõik see sai aga üldse sündida ainult tänu Reine Niinele, kes seisis kui tala keset seda õpimöllu ja toetas ja aitas ja muretses kõige pärast. Aitäh Reine, selle hea tunde eest, mida kõik osalejad peale seda laagrit jäävad tagasi igatsema!

Kui laste käest küsisime, mis meelde jäi vastati, et tore oli ööhäire, vaba lava e. rokiõhtu, Neptun varavalges oma näkineidudega, soovide laterna õhku saatmine kuuvalguses, oma loomigulise laulu loomine, tantsuklubid õhtuti, tortide meisterdamine, nahast ehete meisterdamine, päästemeeskonna külaskäik. Suured tänud kokk Mailale ja tema köögiabilistele, kõigile lastele maitsesid laagri toidud väga , lauast lahkuti vaid kiidulausetega!

Oleks kohane tänada ka ilmataati, sest laagri toimumise ajal olid suvised ja ilusad ilmad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles