Kosmonautika keskuse vallutavad luuletajad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Penu külas Kosmonautika keskuses esinevad Päikeseloojangu festivalil luulemehed Jaan Pehk, Wimberg, (:)kivisildnik ja Kaupo Meiel.
Pärnumaal Penu külas Kosmonautika keskuses esinevad Päikeseloojangu festivalil luulemehed Jaan Pehk, Wimberg, (:)kivisildnik ja Kaupo Meiel. Foto: Allah Pugatchova

Kolmapäeval, 8. augustil kell 20 toimub Pärnumaal Häädemeeste vallas Penu külas Kosmonautika puhkekeskuses kirjandusõhtu, millel astuvad üles kirjamehed Jaan Pehk, Wimberg, (:)Kivisildnik ja Kaupo Meiel.
 

Meri, päike, pilved, heinamaa ja rannaniidud on eesti kirjanikke inspireerinud aastakümneid ning poeetilisemat kujundit kui päikeseloojang annab otsida. Nii kõnelevadki neist nähtusist pea kõigi algajate poeetide esimesed read. Kosmonautika kirjandusõhtu lavale sellistele ridadele ega nende kirjutajatele asja pole. Miks peakski, kohaletulnud võivad ise merd ja pilvi ja päikeseloojangut jälgida ning terviseks inspireeruda.

Jaan Pehk, Wimberg, (:)kivisildnik ja Kaupo Meiel on luuletajad, kes ajavad tõsist eesti asja eesti keeles kõigis selle avaldumisvormides. Need mehed on kosmosele lähemal kui maale ja vaid ebasobiv sünniaeg ja -koht ei lasknud neid Gagarini, Belka, Strelka ja Tereškova asemel maalähedasele orbiidile saata. Nii et need mehed jäid maa peale ja rõõmustavad, kurvastavad, vihastavad ja lõbustavad oma sõnavooguga rahvaid eestlastest lätlasteni.

Kosmonautika kirjandusõhtul luuletavad, teravmeelitsevad, laulavad ja loitsivad Pehk, (:)kivisildnik, Wimberg ja Meiel Päikese merre nii mis koliseb ja kolin kostub Tõhela järve põhjagi. Eesti keele toores vägi paneb lahvandama tunded, lihestuma maa ja kõik pirrud kahel otsal põlema.

Kabli "Päikeseloojangu" festivali raames toimub kirjandusõhtu Kosmonautikas tänavu teist aastat. Mullu astusid samas menukalt üles Contra, Aapo Ilves ja Tuuli Velling, programmi koostas ja õhtut juhtis nii siis kui teeb seda tänavu Kaupo Meiel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles