Galerii: Pärnus algasid gildipäevad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinna tänavatel toimuvad täna-homme giildipäevad.
Pärnu kesklinna tänavatel toimuvad täna-homme giildipäevad. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Täna seadsid Pärnu kesklinna tänavatel oma letid üles käsitööga kauplejad, kes osalevad 15. korda toimuvatel gildipäevadel.

Müüjad pakkusid käsitööturul igasugust kaupa, alates traditsioonilistest sokkidest-kinnastest ja puulusikatest ning lõpetades puust püssidega, mis nooli välja pilluvad.

Sepad rajasid Pühavaimu tänavale vabaõhusepikoja, kus muu sepatöö kõrval tehti algust Maarja-Magdaleena gildi maja trepile käsipuu sepistamisega.

Maarja-Magdaleena gildi korraldatavatel gildipäevadel toimub ka kontserte. Täna esinevad Steineri aias Krista ja Raivo Sildoja ja toimub ühissimman, homme musitseerivad seal Silver Sepp oma fantaasiapillidel ja punk-folkbänd Legshaker.

Tänavustel gildipäevadel on esimest korda parima koduleiva konkurss. Laupäeval saavad konkursil osaleda soovijad tuua oma kakukesed Steineri aeda, kus gildipäevadel osalejad valivad välja kõige maitsvama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles