Õigusmõistmise uperpallid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Juriidilised probleemid ja õigusmõistmise uperpallid on saanud meie ühiskonna lahutamatuks osaks.

Sageli ei saa tavainimene ega ka juristiharidust omav inimene aru, mis toimub meie politseis ja kohtutes. Sageli pääsevad kurikaelad puhtalt, või siis naeruväärsete otsustega.

Hiljuti istus koos neli juristiharidust omavat meest ja arutasime arusaamatut kohtuotsust. Nimelt mõistis Viru maakohus kurikaelale arusaamatult leebe karistuse.

Kurikael nõudis väljamõeldud ettekäändel kannatanult 1000 krooni maksmist, ähvardades vägivallaga - saigi raha. Teisel korral peksis sama kurikael kannatanut käte ja jalgadega näkku, omastas kannatanu rahakoti 300 euroga.

Seega on tegemist raske, korduva kuriteoga!! Karistuseks aga... 2 kuune ja 20 päevane tingimisi karistus!!! Tule taevas appi! Ma olen kaugel mõttest iga eksimuse pärast trellide taha saata inimesi, aga kuriteo eest nagu eeltoodu, muu karistus on naeruväärne.

Nii arvasime me neli juristi üheskoos.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles