“Vihma loits” sai kaaslase

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Greip (pildil) on Pärnust pärit vokaalansambel, kes on kuulsust kogunud lauluga “Vihma loits”. Nüüd sai ansambel valmis uue singli “Päike tulõ vällä!”.

Sel suvel on olnud vähe päikest, mis ajendas looma laulu, kutsumaks päikest pilve tagant välja. Tegemist on rahvaluulele loodud Fred Rõigase originaalloominguga.

“Paljud inimesed olid küsinud, millal päikese loits tuleb, mis te sellest vihmast ikka kutsute. Nii võtsingi ette ja läksin rahvaluulet otsima. Vanarahvas on kutsunud päikest välja, ohverdades loomi, lubades küpsetada pätsi kuklit või andes pütitäie piima,” rääkis laulja ja loo autor Fred Rõigas.

Nii nagu ”Vihma loitsus”, on selleski loos kasutatud beatbox’i, mis annab loole tantsulise rütmi. Värvikad akordid ja meeldejääv refrään muudavad laulu helgeks ja suviseks. Laulu miksis Johannes Lõhmus.

Rõigas märkis, et ansamblil läheb aeg kiirelt, sest suvi on esinemisi täis, samuti on käsil uute laulude õppimine ja lindistamine. Reedel sõitis ansambel Hollandisse maailma aianduse näitusele “Floriade 2012”. Veel tulevad sinna Eestit esindama Maarja-Liis Ilus ja Peeter Rebane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles