Rannakino näitab soome filme

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenna Kuurmaa filmis "Vuosaari".
Lenna Kuurmaa filmis "Vuosaari". Foto: www.finnkino.fi

Pärnu rannakino näitab augustis kolme uut soome filmi ja otsa teeb täna õhtul lahti 2006. aasta komöödia põhjanaabrite kõigi aegade parimast suusahüppajast Matti Nykänenist.

Rannakino eestvedaja Aivar Laani teatel on täna linastuv “MATTI – põrgu kuulub kangelastele” hullumeelne film hullumeelsest karakterist. Filmi autor on Aleksi Mäkela.

Pühapäeval saab samas vaadata Soome, Saksamaa ja Austraalia ühistööna tänavu valminud Timo Vuorensola filmi “Iron Sky”. See on mustast huumorist pakatav ulmekomöödia, mis naljatleb natsikultuse üle. Filmi üheks populaarsuse põhjuseks kogu maailmas loetakse tõsiasja, et 7,5 miljonit eurot maksnud filmi eelarvest miljon eurot tuli fännide taskust.

Esmaspäeval on rannakinos vaadata aga tänapäeva Soomet visualiseeriv draama “Vuosaari”. Urbanistlik armastusfilm uurib õnneliku elu võimalikkust tänapäeva linnakeskkonnas. Filmis teeb kõmulise osatäitmise Lenna Kuurmaa.

Rannakino projekt on hooajaline ja toimib suvekuudel. Kogupindalaga 1000 ruutmeetrit rannakino mahutab kuni 450 filmisõpra, kes saavad hiidekraanilt filme nautida nii mugavatel kino lamamistoolidel, vihmakindla katusega kaetud terrassidel kui kott-toolidega varustatud alal.

Rannakino jääb avatuks 2. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles