"Augustiunetusel" näeb Pärnu filmifestivali paremikku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Mis ka ei juhtu, ikka Fideliga".
Kaader filmist "Mis ka ei juhtu, ikka Fideliga". Foto: Repro

Pärnu uue kunsti muuseum jätkab iga-aastast traditsiooni, näidates "Augustiunetuse" programmi raames valikkava parimatest Pärnu filmifestivali filmidest.

Sedapuhku linastub kolm filmi, mille seast peaks igas vanuses filmihuviline väärt vaatamist leidma.

Näha saab parima lastefilmi auhinna võitnud taanlanna Ida Grøni dokumentaalfilmi "Laps ja kloun", mis on ühtaegu nii lõbus kui mõtlemapanev film kuueaastasest Tobiasest, kes on lastehaigla onkoloogiaosakonna patsient ja keda külastab kloun Angus.

Teisena näeb 26. Pärnu filmifestivalil peaauhinna võitnud serblase Goran Radovanovici humoorikat filmi "Mis ka ei juhtu, ikka Fideliga", mis portreteerib läbi omanäoliste vaatenurkade päeva enne kommunistliku revolutsiooni 52. aastapäeva Kuubas.

Linale jõuab ka selle aasta parim Eesti dokumentaalfilm, Jaan Tootseni "Uus maailm", milles on jäädvustatud viie aasta jooksul ühte aktiivset noorteseltskonda Tallinnas Uue maailma elurajoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles