Repliik: Uputus postkastis

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Toimetus sai paari päeva eest abipalve. Nimelt kurtis linnakodanik, et tema eramaja postkasti on järjepannu topitud “väärtuslikke” saadetisi. Seekordse sisu oli ”Tere, olen sinu arvuti!“. Varem on samasugusel pealetükkival viisil õhutatud koguma toiduretsepte. Aktsiooni taga on leedulased, kes põhimõttel ”kogu ja maksa“ üritavad eestlasi konksu otsa saada. ”Väärtuslikke” saadetisi tuli viimati nii koos tellitud ajakirjandusega kui üksinda.


Ilmselt ei ole võimalik aadressita kirjade postkastidesse poetajaid kuidagi karistada ega trahvida, nagu soovis vihane linlane. Samuti ei saa neid kuidagi korrale kutsuda, sest äri on selline. Lõpuks teenivad sellelt raha needki inimesed, kes meie postkaste reklaamirämpsuga uputavad. Ilmselt tasuks inimestel AS Eesti Posti kontoritest küsida kleepse, mida postkastile kleepida, et sinna ei pandaks tellimata reklaami. Sama võiks olla Eesti Posti huvi, sest selline materjal saastab keskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles