„Mehed mustas 3“

, filmisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast keeruka koega draama „Seitse elu“ suhteliselt kesist edu otsustas Will Smith tagasi pöörduda endale tuttavamale territooriumile ja võtta ette järgmise märulifilmi.

Pakkumistest Smith puudust tundma ei pidanud, sest juba aastaid on teda meelitatud tagasi mitmesse tema kõige edukamate linateoste järgedesse, nagu „Mina, robot 2“, „Pahad poisid 3“, „Hancock 2“ ja „Mehed mustas 3“.

Smith otsustas viimasena nimetatu kasuks, sest see tundus hädasti hitti vajavale mehele kõige turvalisema valikuna, kuigi sarja viimasest osast on möödas kümme aastat. Tõenäoliselt lihtsustas jah-sõna ütlemist palgatšekil asetsev numbergi, mis isegi filmimaailma kõrgendatud standarditest lähtudes oli üsna muljetavaldav.

Nüüd on võimalik vaatajail ise otsustada, kas kogu see raha on otstarbekalt kulutatud, sest „Mehed mustas 3“ on lõpuks jõudnud meie kinno.

Agent J (Will Smith) peab rändama ajas tagasi, et päästa oma paarimees K (Tommy Lee Jones). Et asjad liiga lihtsad ei tunduks, on kaalul kogu inimkonna saatus ja tuntud universumi tulevik.

Üsna lihtne sisu. Ometi põhjustas see filmitegijatele tohutut peavalu, mille tõttu peatati võtteperiood lausa mitmeks kuuks, et stsenaristid saaksid käsikirja ümber kirjutada. Tavatu lähenemine läks stuudiole maksma kopsaka summa, kuid lõpp-tulemust silmas pidades oli see väljaminek igati õigustatud.

„Mehed mustas 3“ on vaieldamatult triloogia parim osa just tänu ajarännumotiivi kasutamisele. Mitte idee originaalsuse poolest, sest minevikus on käinud väga paljud kangelased asju klaarimas, vaid meelelahutusliku väärtuse pärast, mis see endaga kaasa toob.

Peale kala-kuival-situatsioonikoomikale, mida linateos oma 1960ndate õhustikuga ohtralt pakub, leidub kõvasti huumorit pea igas osatäitmises, mille hulgast tõuseb eredalt esile Josh Brolin noore agendi K-na. Täiuslik matkimine kedagi otseselt matkimata annab tunnistust näitlejameisterlikkusest.

Kuigi raske on kõrvalseisjal öelda, kas filmi peale kulutatud rahahulk on õigustatud, tuleb paratamatult tunnistada, et see, mis ekraanil lahti rullub, on suurejooneline ja muljetavaldav.

Jääb ainult loota, et järgmine peatükk „Mehed mustas“ saagast, millele kõik asjaosalised on juba oma nõusoleku andnud, ei lase edu valemit enam käest.

Kino

„Mehed mustas 3“:

Osades Tommy Lee Jones, Will Smith, Josh Brolin, Emma Thompson.

Lavastanud Barry Sonnenfeld.

Kestus: tund ja 52 minutit.

Hinnang: hea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles