Pärnus tähistatakse vanavanemate päeva

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanavanemate päeval saab muude tegevuste seas ka postkaarte meisterdada. Foto on illustreeriv.
Vanavanemate päeval saab muude tegevuste seas ka postkaarte meisterdada. Foto on illustreeriv. Foto: Andres Haabu / Postimees

Laupäeval, 8. septembril tähistatakse Pärnus vanavanemate päeva.

Koostöös raamatukogu ja teatriga korraldab MTÜ Kultuur Aitab Hingata teist korda "Sumedat suvelõppu", mis sel korral pühendatud vanavanematele, kuna 9. septembril toimub Eestis kolmas vanavanemaid tänav ja austav päev.

Kogu päeva kestvatele sündmustele oodatakse kõiki huvilisi, eelkõige aga vanavanemaid oma järgmiste põlvede järeltulijatega. Hommiku- ja pärastlõunategevused toimuvad raamatukogus, õhtused ettevõtmised aga teatris.

Mõte kultuurisündmus siduda vanavanematega tekkis MTÜ-l rahvusvahelise projekti käigus, kus  tegeldakse vaimse pärandi ja pärandikandjate tunnustamisega. Et nii ehk naa oli plaanis korraldada järjekordne "Sume suvelõpp" ja 9. september on vanavanemate päev, sai plaan teoks.

Päevaprogrammis on esimesena kavas meisterdamine ja käsitöö ning vanavanemate mängud ja lood. Neid juhendavad pärnakas Jaak Känd, MTÜ liikmed ning abilised Minna Kohjus ja Margit Salmar. Valmistada saab postkaarte ja need kohe sugulastele-tuttavatele posti panna.

Pärastlõunal avatakse Janne Ristimetsa tantsulaste ja Vana-Pärnu eakate kaasabil noorte fotonäitus, mille koostavad augustikuus fotolaagris osalenud Pärnumaa noored. Hiljem rändab näitus Port Arturisse ja koolidesse.

Õhtul saab teatris nautida Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilase Maaja Halliku interaktiivset monoetendust, mis kõneleb näitleja vanaema lugudest Siberis. Pärast etendust saab teatrikohvikus nautida kontserti, kus esineb kohalik noorteansambel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles