Vallikäär sobib sportimiseks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallikääru augustijooksul selgus paremusjärjestus kolmel distantsil kokku tosinas vanuseklassis.
Vallikääru augustijooksul selgus paremusjärjestus kolmel distantsil kokku tosinas vanuseklassis. Foto: Urmas Luik

Esimest korda toimunud spordiürituse “Maa- ja veemängud – Vallikääru vägevad” korraldajate teatel sobib koht suurepäraselt eri spordialade harrastamiseks ja võiks olla nii Pärnu rahvaspordi visiitkaart.

Spordiklubi Raudmees ja A2K spordipoe eestvõttel toimunud mängudel “Vallikääru vägevad” võisteldi nädalavahetusel avaveeujumises, jooksus ja triatlonis.

“Pärnus toimub küll palju jooksuüritusi, kuid meie hinnangul puudub veel selline Pärnule omane võistlussari, mis koondaks kõiki suviseid spordialasid: jooksmise kõrval rattasõitu ja mere- ning jõelinnale omaselt kindlasti avaveeujumist,” selgitas Raudmehe president Enn Kübar. “Vallikäär on korda tehtud ja ilus ning sobib sportimiseks suurepäraselt. Sealsed pargiteed on suurepärased jooksmiseks ja rattasõiduks ning vallikraavi vesi ujumiseks. Pealegi on koht publiku jaoks väga atraktiivne ja võistlused on kõikjalt hästi jälgitavad.”

Ujumine õnnestus üle ootuste hästi

Kübara sõnade kohaselt oli osavõtjatelgi enne võistlemist eelarvamusi vallikraavi vee kohta, kuid korraldaja kinnitusel on pärast Vallikääru renoveerimist sealne vesi väga puhas ja igati ujumiskõlblik.

Ka oli nädalavahetusel paras veetemperatuur, mis kõikus 18 ja 19 kraadi vahel.

Kuigi esimesed “Vallikääru vägevad” ei kujunenud Kübara sõnade kohaselt ülemäära rahvarohkeks, õnnestus võistlus tema hinnangul siiski ootuspäraselt.

“Eriti atraktiivseks kujunes laupäevane avaveeujumine, kui publik sai kaldal ergutades ujujatega kaasa liikuda, see andis lisaemotsioone võistlejatelegi,” lausus Kübar. “Triatloni põhidistantsil läbisid võistlejad 1,3kilomeetrise ringi küll kümme korda, ent osalejate teatel ei olnud sellest midagi, sest rada on väga kurviline ja tehniline.”

Kõige osavõtjaterohkemaks kujunes laupäevane avaveeujumine, kui vallikraavi vetevoogudesse hüppas 52 igas vanuses ujujat. Ühtlasi Eesti avaveeujumise seeriavõistluse IV etapiks olnud võistluse põhidistantsi 2000 meetrit võitis Andres Olvik ajaga 24.50,1.

Laupäeva õhtul aset leidnud Vallikääru augustijooksu 5200meetrisele distantsile kogunes 21 jooksjat ja võidu võttis ajaga 19.17,8 Martin Tarkpea. Samas toimunud lastejooksudel osales 39 võistlejat.

Triatlonis võistles 40 sportlast

Pühapäevane Vallikääru triatlon tõi kokku stardijoonele 40 võistlejat ja 2 võistkonda. Eliit klassis pälvis 0,5 kilomeetri ujumisest, 13 kilomeetri rattasõidust ja 3,9kilomeetrisest jooksust koosnenud distantsi võidu Jaanus Aus ajaga 53.30,3.

Kõigist kolmest võistlusest võttis osa kolm inimest: Paula Kübar, Rait Mänd ja Erkki Juhansoo.

Kübar ei hakanud lubama, et võistlus “Vallikääru vägevad” leiab aset järgmiselgi aastal.

“Meie näeme Vallikäärul spordiürituste korraldamise kohana potentsiaali, kuid sooviksime linna suuremat toetust, sest tegu võiks olla Pärnule omase võistlussarjaga,” märkis Kübar.

Tulemused

Avaveeujumise seeriavõistluse IV etapi vanuseklasside võitjad.

2000 m: N14 Karleen Kersa, M14 Silver Sepp, N20 Julia Kurbat, M20 Andres Olvik, N30 Kristiina Arusoo, M30 Henri Kaarma, N40 Eve Virkkunen, M40 Aldo Suurväli, M50 Aleksandr Batishtsev, N60 Eha Lilienthal, M60 Olav Lukin, N70 Halla Klausen.

100 m: M10 Jan Markus Kaabel, N10 Paula Kübar. 250 m: N13 Mari Riin Salumaa. 500 m: M Indrek Õnnik, N Mari Riin Salumaa.

Vallikääru augustijooksu vanuseklasside võitjad.

5200 m: M16 Rauno Merila, M20 Martin Tarkpea, N20 Kadri Enn, M30 Raul Enn, M40 Steve Villmann, N40 Anu Taveter.

1300 m: N9 Adele Sillat, M9 Andry Harjaks, N10 Paula Kübar, M10 Jakob Jääger, N12 Ethel Brigita Tigane, M12 Uku Kõrre.

400 m tillujooks. Poisid: 1. Johannes Villmann. Tüdrukud: 1. Mirjam Kurik.

Andmed: protokoll

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles