Teadlaste hinnangul võib tass kakaod enne magamaminekut hoida vanemas eas eemal mäluprobleemid. Kakao sisaldab flavonoole, mida leidub ka tees, viinamarjades, punases veinis ja õuntes ja mis väidetavalt kaitsevad ajurakke kahjustuste eest.
Tass kakaod päevas võib parandada mälu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad andsid 90 inimesele, kellel oli kergemaid kognitiivseid probleeme, mis võivad eelneda dementsusele, kaheksa nädalat iga päev jooke, mis sisaldasid suurt või keskmist kogust kakao flavonoole. Muid flavonoole sisaldavaid toiduaineid ei lubatud katsealustel tarbida. Neid võrreldi inimestega, kes jõid vähe kakaod.
Inimestel, kellele anti kakaod, töötas mälu paremini, nad said suuremad punktiskoorid loogikatestides ja neil oli arenenum veresuhkru kontroll kui neil, kes kakaod ei joonud.