Noortebändide konkurss ootab osalema

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voice of Voices.
Voice of Voices. Foto: Erakogu

Sügisel toimuva üle-eestilise noorteansamblite konkursi "Noortebänd 2012" korraldajad rõõmustavad, et mitmes Eesti maakonnas toimub teisigi bändide võistlusi, mis annavad tublit muusikute pealekasvu.

"Sel aastal oleme koostööd teinud mitme maakondliku konkursiga, nagu Viljandi "Bändiliiga", Pärnu "Bändomania", "Torma Tornaado" Jõgevamaal ja Ida-Virumaa noorte bändide konkurss Iisakul. Loodame, et järgnevatel aastatel liitub selliseid eraldiseisvaid maakondlikke konkursse veelgi ja koostöö tiheneb," sõnas "Noortebänd 2012" korraldaja Karl-Gustav Kello.

Maakondlikel konkurssidel on olnud eriauhinnaks edasipääs "Noortebändi" konkursi eelvooru demovoorus osalemata. Sel aastal on koha eelvoorus kindlustanud juba neli ansamblit.

11. augustil Jõgeval toimunud "Torma Tornaadolt" pääses "Noortebändi" eelvoorudesse Põltsamaalt pärit ansambel Pilcrow, Viljandi "Bändiliigast" sai edasipääsu The Fuxx, Pärnu "Bändomanialt" Voice of Voices ja Ida-Virumaa noorte bändide konkursilt Kohtla-Järve punt Lowkick.

Kõikidel teistel ansamblitel on võimalus osa võtta demovoorust, mis saab alguse septembris. "Noortebänd 2012" eelvoorud toimuvad oktoobris ja finaalid novembris.

Möödunud aasta konkursile saadeti 83 demo, Von Krahli teatrisaalis toimunud finaali võitis Pärnu bänd Sibyl Vane ja suurt tähelepanu pälvisid veel Tenfold Rabbit, The Blinking Lights ja Uebanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles