Musta Rio plaan sünnib Pärnus

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must
Raul Must Foto: Toomas Huik

Londoni olümpial osalenud sulgpallur Raul Must näitab pühapäeval pärnakatele maailma esisaja mänguklassi, koos treeneriga pannakse Pärnus maha plaanid 2016. aasta Rio de Janeiro mängudeks.

“Raul tuleb neljaks päevaks Pärnusse, kus lastega laagerdame. Olümpia järel oleme vähe vestelnud, aga nüüd istume maha ja kavandame tee Rio mängudele,” rääkis Tartu sulgpalliklubi Triiton ja Eesti esimängija Raul Musta isiklik treener Mart Siliksaar. “Pekingis jagas Raul 33., Londonis 17. kohta, Rio de Janeiros tahaks kõrgemale tõusta.”

Nüüd antakse taas hoogu

Treener tõdes, et Londoni eel tehti kaks aastat eesmärgistatud tööd, ja kui ühe võidu ning kaotusega lõppenud olümpia otsa sai, adusid nii Must kui Siliksaar äkki tühjusetunnet. Nüüd antakse taas hoogu.

“Raul treenib jälle hoolega, ta pikendas ka lepingut Saksa Bundesliga klubiga. See on maailma tugevaim sulgpalliliiga, kus mängivad Aasia ässad ja Raul saab oma klubiga iga kuu kolm-neli mängu maailma tippude vastu,” rääkis Siliksaar.

Pärnu tuleb Raul Must nii ise harjutama kui lastele treeneriks ja elavaks eeskujuks, kui hästi saab mängida ja kui kõrgele jõuda.

Sulgpallurid on suviti tihti Pärnus

Tartu Triiton, Eesti suurim ja edukaim noorte sulgpalliklubi, kust kasvanud ka meie viimaste kümnendite tipud Kati Tolmoff ja Raul Must, on seekord Pärnus laagerdamas 70 lapsega. Traditsioon suvel mõni nädal Pärnu võimalusi kasutada on aga Siliksaare jutu järgi hästi pikk.

“Oleme suviti Pärnus juba kaheksakümnendate algusest, Bernhard Lõhmuse aegadest,” mäletab Siliksaar. “See, eriti Raeküla kool, on parim variant – viie väljakuga sulgpallisaal, suurepärane staadion, hea koolisöökla, lähedal eri pikkusega metsarajad ja ujumisvõimalus meres. Aastate jooksul on kõik Eesti tipud siit läbi käinud, varem osalesid ka Leedu parimad ja Peterburi Elektrosila sulgpallurid.”

Finaalis on oodata tulevärki

Siliksaar oskab pärnakatele mett moka peale määrida, kiites ka siinset tugevat Anneli Kõrge veetavat sulgpallisektsiooni ja meenutades sõudeässade Allar Raja ning Kaspar Taimsoo sõprust sulgpalliga.

Pühapäeval soovivad sulgpallurid pärnakatele ilmselt esimest korda näidata, kuidas see mäng tipptasemel käib.

Tegemist on reketimänguga, mille füüsilise koormusega võistleb ehk vaid squash, sulgpall on ühtaegu nii võimsust, vastupidavust kui reaktsiooniaega ületavat kiirust ühendav ala.

Londoni olümpial näitasid eriti vapustavaid välgutamisi paarismängud, aga väga nauditav on üksikmänguässade esituski.

“Pärnu demonstratsioonil on ühes poolfinaalis Londoni olümpial eurooplastest neljas olnud Must ja teises Eesti hõbedamees Rainer Kaljumäe. Kui nad Eesti noortemeistritest jagu saavad, läheb finaalis meie kahe parema vahel tulevärgiks. Julgen pakkuda, et sellisel tasemel sulgpalli pole Pärnus varem nähtud,” lubab treener Siliksaar. “Vahemängudeks on üks juntsude kohtumine ja Pärnu parima Erti Mölleri ning Eesti hõbedanaise Laura Vana matš.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles