Vastuoluliste tunnetega kodulinnas

, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad.
Jalgrattad. Foto: Urmas Luik

Suvi hakkab lõppema ja nüüd olekski õige aeg teha kokkuvõtteid, kuidas järgmisel suvel paremini toimida ja milliseid vigu vältida.

Bussiliiklus mind eriti ei puuduta, sest liigun rohkem jalgsi ja teen seda iga ilmaga: hoiab vormis ja on kasulik igas mõttes.

Huvitav olekski teada, mis juhtuks siis, kui enamik pärnakaid boikoteeriks bussisõitu. Kas bussid tiirleksid kaua mööda linna oma irratsionaalsetel liinidel?

Kutsun kaaslinlasi üles rohelisele mõtteviisile: käige jala või sõitke jalgrattaga, sest heitgaasid suvepealinna ei kaunista.

Täiesti väär oleks arvata, et elumuredest muserdatud Pärnu elanik ei mõtle. Mõtlemisainet annab näiteks seegi, miks peamisel Rüütli äritänaval ei ole õdusat kohvikut, kus turist ja linlane saaks jalga puhata ja kerget kehakinnitust võtta.

Aeg on näidanud, et ülearu rõivapoodidele rõhu panemine pole end õigustanud. Kuhu pannakse hooajakaup, kui allahindlused on väikesed ega kutsu ostma?

Prantslastel on isegi ütlemine “Toidule kulutatud raha pole raisatud raha”.

Mõni ettevõtlik ärimees võiks sellele mõelda. Lootus kustub viimasena. Loodan siiski, et olukord Pärnus paraneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles