Muuseumis avatakse filmiaasta näitus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumis avatakse Eesti filmi 100. aastapäevale pühendatud näitus.
Pärnu muuseumis avatakse Eesti filmi 100. aastapäevale pühendatud näitus. Foto: Repro

Pärnu muuseumi näitusesaalis avatakse reedel, 24. augustil Eesti filmi 100 aasta juubelile pühendatud näitus “Tähelepanu! Kaamera!”.

Näitus on valminud ERRi muuseumi ja Pärnu muuseumi koostöös ning keskendub rohke esemelise ekspositsiooni kõrval foto-, tele- ja kinotegijatele. Loodusfilmi tuhandet nägu esindab näituseosa Rein Marani loomingust, telekunstniku tegemistest läbi kolme aastakümne saab ülevaate kunstnik Tiina Alveri loomingu esitlusest. Eksponeeritud on populaarse telelavastuse "Nöbinina" kostüümid ja rekvisiidid. Peale selle on Valdo Pandi isikunäitus, ajaloolised tele- ja kinokaamerad.

Seda, kui kõnekas võib olla üks jäädvustatud kaader, näeb tuntud filmimehe ja sõjajärgse Pärnu koolipoisi Enn Säde fotodelt, mille kaadritele on jäädvustatud tollased Pärnu inimesed, ehitised, sündmused, vaated jms. Väärtuslik aja- ja kultuurilooline materjal on restaureeritud ja eksponeeritakse stendidel, mis on varustatud autori mahlakate kommentaaridega.

Peale näituse toimuvad retrospektiivsed filmiesitlused, ettevõtmised noortele, "Nöbinina" konkursid ning kohtumisõhtud teleajakirjanike ja filmiloojatega.

Näitus on avatud 10. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles