Sulgpalliõhtu sütitas lootusi

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Urmas Taul

Pühapäeval tuli 150-200 inimest Pärnu spordihalli olümpiamehe Raul Musta mängu vaatama ja see rõõmustas Musta isiklikku juhendajat, Tartu sulgpalliklubi Triiton treenerit Mart Siliksaart.

“See, et huvi on, annab lootust, et ehk oli teie linnas, kus Anneli Kõrge ju noortega tublilt töötab, tegemist esimese pääsukesega,” arvas olümpial Raul Musta juhendanud Siliksaar. “Soomes on maailma 30. reket, Rootsis EMi hõbe, Leedus eelmise olümpia üheksas mees – tunneme kõiki hästi ja ei ole sugugi võimatu neid järgmisel suvel Pärnusse Raul Mustaga nelikturniiri mängima kutsuda.”

Seekord võitis Must (Tartu Triiton) finaalis Eesti teise reketi Rainer Kaljumäe (Tartu ülikool) 2:0, mängides mitte just kõike välja pannes.

“Olümpial veidi häirinud vigastus enam ei sega, harjutan täie rauaga, sest hooaeg Saksamaa Bundesliga klubis algab ju paari nädala pärast. Ja kui ma seal vormis ei ole ning võite ei too, vaadatakse varsti mu asemele teine mees,” rääkis kolmapäevani Pärnus nii harjutav kui Triitoni klubi lastele treeneriks ja eeskujuks olev Raul Must.

Vahemängudes kaotas Pärnu sulgpalliklubi esinumber Erti Möller 0:2 Eesti naiste hõbedaomanikule Laura Vanale (TTÜ) ja Pärnu parim noor, Anneli Kõrge õpilane Daniel Juht 1:2 Tartu Triitoni noormängijale Karl Kerdile.

Õnneloosil oli õnne Pärnu squash’i-klubi omanikul ja Eesti squash’i-liidu presidendil Eino Vaaralal, kes sai Raul Musta Londoni olümpia võistlussärgi.

“Soovitan sulgpalli soojalt ka pärnakatele,” ütles treener Siliksaar. “Tegemist on väga kauni ja atleetliku mänguga, mida harrastab maailmas 150 miljonit inimest. Muide, ka kiireima pallimänguga: sulgpalli lennukiiruseks on mõõdetud üle 400 kilomeetri tunnis!”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles