Teatribuss viib Estoniasse ja Kumusse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen balletist ”Modigliani - neetud kunstnik”.
Stseen balletist ”Modigliani - neetud kunstnik”. Foto: Estonia

Pühapäevadel, 9. ja 16. septembril toovad rahvusooper Estonia teatribussid teatri- ja kunstisõpru pealinna teatrisse ja kunstimuuseumisse. Busside väljasõidu alguspunktid on Viljandi, Narva ja Pärnu.

Kuna eelmise aasta kultuuripühapäeva tava, kus teatrireis ühendati Kumus käiguga, osutus väga populaarseks, pakub teater seekord teatri- ja muuseumikülastust juba kahel pühapäeval ja 300 inimesele, teavitas Ülla Veerg rahvusooperist.

9. septembril saab Estonias vaadata balletti „Rosalinde”. Pärast etendust viib teatribuss külastajad Kumusse, kus saab tutvuda püsiekspositsiooniga „Varamu. Eesti kunst 18. saj – 1945” ja „Rasked valikud. Eesti kunst 1945–1991”.

16. septembril saab Estonias vaadata balletti „Modigliani – neetud kunstnik” ja seejärel külastada Kumus uut näitust „Mood ja külm sõda”, mis vaatleb 1950.–1970. aastate rõivastumistavasid ENSVs ja dialoogi lääne moega.

Kumu auditooriumis juhatab muuseumikülastuse sisse muuseumi vanemgiid ja kunstiteadlane Helena Risthein.

6.–16. septembrini võtavad Taisto bussid huvilisi peale Viljandist, Võhmast, Türilt, Paidest, Narvast, Jõhvist, Kohtla-Järvelt, Rakverest, Pärnust, Pärnu-Jaagupist, Järvakandist ja Raplast. Bussid sõidutavad otse Estonia teatri ukse ette (pühapäevadel ka kunstimuuseumisse) ja viivad pärast etendust mugavalt koju tagasi.

Teatriprogrammis on lavastused uuemast repertuaarist: kavas on ooperid „Manon Lescaut” ja „Carmen”, balletid „Rosalinde” ja „Modigliani – neetud kunstnik” ning muusikalid „Silva” ja „Mees La Manchast”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles