Metsaomanikud moodustasid ühisühistu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Surju vallas Lähkma külas oli ajalooline kolmapäev, sest seal moodustati Kikepera metsaühistu juhatuse kutset järgides ühistu Ühinenud Metsaomanikud.

Uue, erametsaomanikke ühendava ühistu loomisel osalesid ja liitusid sellega Kikepera, Sakala ja Halinga metsaühistu, Saarde erametsaühing ja erametsaühing Eesti Metsaomanikud. Asutajaliikmeid oli 12, neile kuulub metsamaad kogu riigis ja vast moodustatud ühistu loodabki kasvada kodumaal üheks suuremaks.

“Loodud ühistu hakkab koondama nii väikesi kui suuremaid erametsaomanikke,” ütles erametsakonsulent Kadri-Aija Viik, kes valiti ühistu juhatuse esimeheks.

Viigi sõnade järgi ei ole omandi suurus metsaühistusse astumisel oluline, sellest tähtsam on soov oma metsast rohkem teada saada ja võtta vastu parimaid majandusotsuseid.

Metsaühistul on plaan tegelda aktiivselt puidu ühismüügiga ja pakkuda metsaomanikele nõu ja abi metsandusega seotud küsimustes, näiteks metsamaaparandus, metsauuendus, raieteenus.

Pärnumaal tegutseb seitse metsaühistut, ühisnimetaja alla ei ole läinud Pärnumaa metsaomanike selts, Seenemetsa, Mädara ja Vändra metsaühistu.

Üleskutse alustada ühinemisläbirääkimisi tegi MTÜ Kikepera Metsaühistu 30. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles